Prawo jazdy AM czy A1
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy AM czy A1
Witam 27 października skończyłem 15 lat.
Nie wiem teraz czy opłaca mi sie robić AM ,czy poczekać i zrobić A1 tylko że mam urodziny w październiku ,a to już prawie końcówka sezonu :/
Co do kasy to nie ma zbyt dużego znaczenia ,tylko chodzi mi o to czy opłaca sie teraz robić AM .
W garażu stoi Simson sr50 do małego remontu ...
ProszÄ™ o pomoc !

Nie wiem teraz czy opłaca mi sie robić AM ,czy poczekać i zrobić A1 tylko że mam urodziny w październiku ,a to już prawie końcówka sezonu :/
Co do kasy to nie ma zbyt dużego znaczenia ,tylko chodzi mi o to czy opłaca sie teraz robić AM .
W garażu stoi Simson sr50 do małego remontu ...
ProszÄ™ o pomoc !

- seba607
- Świeżak
Jeżeli kasa nie gra roli, to rób AM. A jeżeli jednak chcesz oszczędzić to poczekaj na A1.
Ale jeżeli mówisz że teraz masz 15 lat. To w chwili wejścia nowej ustawy maiłeś 14 lat czyli powinieneś mieć karte motorowerową a więc powinna przysługiwać Ci wymiana karty na prawko AM
Ale jeżeli mówisz że teraz masz 15 lat. To w chwili wejścia nowej ustawy maiłeś 14 lat czyli powinieneś mieć karte motorowerową a więc powinna przysługiwać Ci wymiana karty na prawko AM
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Temat o niczym... Sam sobie musisz odpowiedzieć na pytanie czy ci się opłaca czy nie skoro kasa nie gra roli to rób nie to nie... AM zaczniesz robić wiosną pewnie zejdzie do maja ;] A na prawko można się zapisać 3 miechy wcześniej a egzamin jest np. w dzień urodzin bynajmniej tak było kiedyś... Moim zdaniem się nie opłaca i tak moto do remontu.
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Moim zdaniem również się nie opłaca, bo dasz kasę za prawko, kupisz sobie jakąś pięćdziesiątkę, a w przyszłym sezonie zmiana moto, nowe prawko i zaś to samo powtarzać musisz.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
oczywiście ze sie nie opłaca
Dodatkowo jak mieszkasz na wiosce i jeździsz po leśnych drogach/szutrach . pozatym z tego co wiem simsony przekraczają 45 km/h więc i tak nie byłby zaliczony do pojazdy klasyfikującego się na kategorie AM

- michal1996
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości