Yamaha DT 50 Blokuje koło i kopniak
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 50 Blokuje koło i kopniak
Na początku pragnę wyjaśnić że od kilku tygodni szukam informacji na forum i podobnego przypadku nie znalazłem.
Mam problem z moją Yamahą DT 50 a mianowicie pewnego dnia gdy jechałem koło się zablokowało i motor się zatrzymał gdy chciałem ją odpalić kopniak był zablokowany i koło się nie kręciło na biegu gdy pcham motocykl na sprzęgle do przodu kopniak idzie do tyłu. a gdy pcham do tyłu idzie to przodu. Motor się odblokował (nie wiem jak). Zdjąłem pokrywę od sprzęgła nie widać mechanicznych uszkodzeń tłok się rusza wszystko chodzi. Motor działał przez pewien czas po czym zablokował się ponownie podczas jazdy.
Mam problem z moją Yamahą DT 50 a mianowicie pewnego dnia gdy jechałem koło się zablokowało i motor się zatrzymał gdy chciałem ją odpalić kopniak był zablokowany i koło się nie kręciło na biegu gdy pcham motocykl na sprzęgle do przodu kopniak idzie do tyłu. a gdy pcham do tyłu idzie to przodu. Motor się odblokował (nie wiem jak). Zdjąłem pokrywę od sprzęgła nie widać mechanicznych uszkodzeń tłok się rusza wszystko chodzi. Motor działał przez pewien czas po czym zablokował się ponownie podczas jazdy.
- Yamaszka dt 50
- Świeżak
Pierwsza myśl to że może tłok Ci puchnie i blokuje. Po czasie gdy silnik trochę ostygnie znowu możesz go odpalić, ale niech jeszcze ktoś się wypowie. Parę lat temu miałem tak w tzr 50, że zablokowało mi koło.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
po 1 masz od tego dział skuterki
po 2 mogło sie zblokowac cos w skrzyni biegów skoro mówisz że tłok chodzi, a koło stoi.
po 3) jak chcesz to jestem z Lublina to mógłbym pomóc ci w ocenieniu co i jak i pomóc to naprawić - w razie czego odezwij sie na PW
po 2 mogło sie zblokowac cos w skrzyni biegów skoro mówisz że tłok chodzi, a koło stoi.
po 3) jak chcesz to jestem z Lublina to mógłbym pomóc ci w ocenieniu co i jak i pomóc to naprawić - w razie czego odezwij sie na PW
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości