Nowy silnik Honda CBR 125R
• Strona 1 z 1
Nowy silnik Honda CBR 125R
Witajcie mam pewien, że tak to nazwe problem, posiadam Honde CBR 125R ze zwykłymi osiągami 15KM 130km/h i takie tam honda jest z 2006 i mam pewien właśnie problem bo chcem sobie założyć silnik na wtrysku ale jak czytałem wtryski to tych modeli zaczeli produkowac dopiero w 2007 roku i chcialbym sie dowiedziec czy silnik na wtrysku zmiesci mi sie do oryginalnej ramy
-
lolian1 - Świeżak
Po co kombinować? Później będziesz miał problem ze sprzedażą... Sprzedaj to co masz i dołóż do nowszego rocznika zamiast kupować silnik. Poza tym nasuwa się pytanie: Po co Ci to?
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Czyli chcesz zmieniac silnik tylko po to, żeby jechać maksymalnie 10km/h więcej i minimalnie lepiej przyspieszać? No rób jak uważasz, dla mnie to poroniony pomysł.
PS. Dobrze wyregulowany gaźnik da Ci prawie tyle co zmiana tego silnika. Spalanie może być o kilkaset mililitrów na 100km większe.
PS. Dobrze wyregulowany gaźnik da Ci prawie tyle co zmiana tego silnika. Spalanie może być o kilkaset mililitrów na 100km większe.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
O ile mi wiadomo, a wiadomo mi dobrze bo miałem taką cbr-ke na wtrysku i nie leciała 140km/h a jakieś 130 z delikatnej górki i z wiatrem więc jaki sens wymieniać silnik? : O Wtedy ważyłem pewnie jakieś 72kg więc nie byłem mega ciężki. Jeździj tym co masz i sprawdź czy pojedziesz te 130km/h w zakręcie
Na prostej każdy głupi potrafi.

Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm