Zobacz wątek - Pomoc w wyborze - Romet chart, chińczyk
NAS Analytics TAG

Pomoc w wyborze - Romet chart, chińczyk

i inne małe pojemności
_________

Pomoc w wyborze - Romet chart, chińczyk

Postprzez ktym123321 » 26/10/2013, 21:44

witam, na wiosnę chciałbym kupić motorower. Interesują mnie romet chart i chiński motorower i nie wiem co wybrać. Chart jest tańszy, bo znalazłem ofertę za 1300 : http://tablica.pl/oferta/romet-chart-21 ... ddb2b53472 ale niestety bardziej awaryjny, vmax i moc ma mniejsze, ale za to ma "charakter". chińczyk jest nowocześniejszy, bardziej pakowny(łatwiej zamontować kufry). znajomy znajomego sprzedaje bartona fightera za 2000. doinwestowanego, bo ma założona chłodnicę oleju, 2 nowe opony, silnik 110ccm, ale do niego musiałbym trochę dozbierać, a rometa mógłbym kupić teraz i doszlifować go w zimę. ogólnie boję się ze romet moze być za mały, bo mam prawie 190cm wzrostu i długie nogi. chińczyk tez będzie tańszy w eksploatacji i mniej uciązliwy bo nie trzeba paliwa z olejem mieszać, a do tego większa dostępnosc części. ale barton ma 1 główną wadę : made in china. więc mam pytanie co byście wybrali. dzięki.

ps. biorę pod uwagę w dobrym stanie za max 1500 zł simsona s51.
ktym123321
Świeżak

Postprzez michal1996 » 27/10/2013, 18:22

poczciwa polska maszyna czy chinol? oczywiście ze to pierwsze i nie wierze ze chinol mniej awaryjny chyba tylko przez pierwszy rok, ja na Twoim miejscu kupiłbym charcika i cieszył sie jazdą ;) Pozdrawiam
michal1996
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê