Yamaha dt 125 x
• Strona 1 z 1
Yamaha dt 125 x
Witam.
Zakochałem się w enduro, a konkretnie Yamaha dt 125x. Szukałem i szukałem ale większość egzemplarzy jest albo ponad 500km od mojego domu albo są za drogie (szukam tak do 6000zł). W końcu dorwałem jeden fajny, był po 5500, gosciu napisał ze zejdzie z ceny 300-400zł. Poprosiłem o filmik, wstawił. Moto wygląda dobrze ale niepokoi mnie dźwięk. Jako że nie znam się az tak bardzo na mechanice pisze do was z prosbą o rozpoznanie problemu, oto filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=84hh7UaC ... e=youtu.be
Chodzi o ten turkot silnika, dobrze słychać podczas spadania obrotów po przekreceniu manetki. Sprzedawca twierdzi ze to nie wpływa na jazde ale jednak coś jest na rzeczy.
Zakochałem się w enduro, a konkretnie Yamaha dt 125x. Szukałem i szukałem ale większość egzemplarzy jest albo ponad 500km od mojego domu albo są za drogie (szukam tak do 6000zł). W końcu dorwałem jeden fajny, był po 5500, gosciu napisał ze zejdzie z ceny 300-400zł. Poprosiłem o filmik, wstawił. Moto wygląda dobrze ale niepokoi mnie dźwięk. Jako że nie znam się az tak bardzo na mechanice pisze do was z prosbą o rozpoznanie problemu, oto filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=84hh7UaC ... e=youtu.be
Chodzi o ten turkot silnika, dobrze słychać podczas spadania obrotów po przekreceniu manetki. Sprzedawca twierdzi ze to nie wpływa na jazde ale jednak coś jest na rzeczy.
- MattJanisz
- Świeżak
na pewno cos jest nie tak. a co ? trudno ocenic po samym dzwieku. na pewno bedzie do rozbiórki a co dalej - tego nikt ci nie powiem. jak cena jest ok to pomysl nad tym moto. zejdź z ceny 500 zł albo i więcej ( zalezy jak sie targujesz) i za te 1000 zł które ci zostanie zrób remont silnika, i bedziesz miał igiełke
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Wczoraj rozmawiałem z dwiema osobami i obie powiedziały że generalka do zrobienia więc odpuszczam to moto. I tu mamy przykład jak ludzie oszukuja w opisach, bo miał napisane że moto sprawne w 100%. Dziękuje za odp, temat można zamknąć.
- MattJanisz
- Świeżak
MattJanisz napisał(a):miał napisane że moto sprawne w 100%. Dziękuje za odp, temat można zamknąć.
Bo trzeba wiedzieć, jak czytać ogłoszenia.
Sprawny w 100%, stan igła itp. oznacza tyle co "Odpala i dojedzie do domu". Tak samo z kwestią bezwypadkowości, jeżeli ktoś podaje, że sprzęt jest bezwypadkowy, oznacza to nic innego jak "prawdopodobnie nikt na nim nie zginął".
Ogólnie do ogłoszeń powinno się podchodzić bardzo sceptycznie i jeżeli ktoś pisze, że to i to było zrobione, to i to wymienione, to właśnie te rzeczy powinny zostać sprawdzone jako pierwsze. To tak samo, jak ktoś przy sprzedaży samochodu pisze "klima do nabicia", wierzysz w to, że ktoś przysępi 100zł na nabicie klimy, żeby stracić 5x tyle przy sprzedaży?

Nie ma w 100% sprawnych, używanych maszyn, po prostu nie ma.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości