Zobacz wÄ…tek - Pomoc w wyborze
NAS Analytics TAG

Pomoc w wyborze

i inne małe pojemności
_________

Pomoc w wyborze

Postprzez mly96 » 6/8/2013, 21:53

Siemka, szukam motocykla, maksymalnie do 3000, zarejestrowany na motorower (jeśli nie tolerujecie tego to proszę olejcie to i pomóżcie) jak na razie miałem i mam suzuki rg80, całkiem fajna maszyna, ale chciałbym coś mocniejszego, poza tym gdybym z nim został to musiałbym mu poświęcić dużo czasu. Do rzeczy, podobają mi się sm-ki, ale wiadomo za taką kasę nie dostanę, a jak dostanę to 50, które ledwo jedzie, mam okazję kupić rmx50 z kitem na 80 za 1500zł, ale moto nie odpala, jest zarejestrowane i opłacone, ale podobno ramy w nich lubią pękać. Drugim pomysłem jest yamaha dt80, mógłbym ją przerobić na sm, ona już by miała mocy w miarę, chociaż może jestem w błędzie, szukałem ile taka dt może mieć do 100.
No i się zawiodłem, znalazłem parę filmików, poczytałem i do 100 ledwo przyśpiesza, do 60 około 10 sekund a do 80 20 sekund... Na rg już by była setka. Jeśli ktoś miał yamahę to niech się wypowie czy to naprawdę jest taka porażka.
Znalazłem też hondę ns1 (no ale tego na sm nie przerobie) za 2900, ale za taką kasę to musi być ideał. Poza tym lubię polatać w terenie i pozostawiać za sobą ślady na zakrętach, a jak wiadomo na ns1 będzie trudno, może i się da, ale szkoda takiej ns-ki. Przyśpieszenie w ns1 jest już konkretne i jedzie nawet to 120/130.
Motocykl wezmę ze śląska bo nie zamierzam daleko jeździć, może być bez papierów, ale tanio, wtedy sobie jakoś poradzę ze znalezieniem papierów.
Co do dt to znalazłem za 1400, bez dokumentów, po szlifie cylindra i wymianie tłoka, podobno gaźnik do regulacji, da się przełożyć silnik od dt 125 do dt80 bez kombinowania z ramą?
mly96
Świeżak

Postprzez kravec » 6/8/2013, 22:06

Kolego piszesz o rzeczach totalnie niezgodnych z prawem. Pomaganie Ci jest w pewnym stopniu niezgodne z regulaminem. Kolejna rzecz- od takich pytań masz temat przyklejony.

Moja rada- nie kombinuj- poczekaj do prawka i zrób sobie na 125- będziesz jeździł ze spokojną głową (akurat wiem co mówię bo takie tematy przerabiałem). Jak chcesz poszaleć to kup motocykl crossowy i nie jeźdź po drogach publicznych.

Temat zamykam
kravec
Administrator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

na górê