Jaki motocykl kupić...
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl kupić...
Hej.Mam prośbę, gdybyście mi doradzili jaki motocykl kupić.
Otóż mam 15 lat i zastanawia mnie jaki wybrać dla sb najlepszy.Aktualnie posiadam rometa 50 który mnie nie zadowala bo po prostu jest dla mnie za słaby, lecz mój młodszy brat jest pod zachwytem... Zdarzyło się jeździć 125 o mocy 15 koni i powiem całkiem fajnie.Rozważałem myśl o zakupie appki 160/50 z 1998 po remoncie 45koni. Zarejestrowany jako motorower.Wszystko fajnie nawet z właścicielem pisałem tylko ona pali 7-8l na 100km a ja potrafię w 1 dzień dość sporo przejechać...
I tu mam problem, gdybyście mi doradzili jakiś fajny motocykl do 250cmm3 i do 45koni to byłbym wdzięczny.
Otóż mam 15 lat i zastanawia mnie jaki wybrać dla sb najlepszy.Aktualnie posiadam rometa 50 który mnie nie zadowala bo po prostu jest dla mnie za słaby, lecz mój młodszy brat jest pod zachwytem... Zdarzyło się jeździć 125 o mocy 15 koni i powiem całkiem fajnie.Rozważałem myśl o zakupie appki 160/50 z 1998 po remoncie 45koni. Zarejestrowany jako motorower.Wszystko fajnie nawet z właścicielem pisałem tylko ona pali 7-8l na 100km a ja potrafię w 1 dzień dość sporo przejechać...
I tu mam problem, gdybyście mi doradzili jakiś fajny motocykl do 250cmm3 i do 45koni to byłbym wdzięczny.

- Dawidxd2
- Świeżak
" fajny motocykl do 250cmm3 i do 45koni"
Przecież ty masz tylko karte motorowerową. Zdajesz sobie sprawe z konsekwencji jakie będziesz miał po spowodowaniu wypadku motocyklem powyzej 50ccm zarejestrowanym na motorower? Zostań przy pięćdziesiątkach... Naucz się techniki jazdy aktualnym sprzętem, bo uwierz mi, 10 krotny przyrost mocy, nie nauczy cię poprawnych odruchów na drodze.
Przecież ty masz tylko karte motorowerową. Zdajesz sobie sprawe z konsekwencji jakie będziesz miał po spowodowaniu wypadku motocyklem powyzej 50ccm zarejestrowanym na motorower? Zostań przy pięćdziesiątkach... Naucz się techniki jazdy aktualnym sprzętem, bo uwierz mi, 10 krotny przyrost mocy, nie nauczy cię poprawnych odruchów na drodze.
Honda CBR 600 F3
- Macul
- Świeżak
Zdaj najpierw A1 za rok, potem kub sobie cbrkę albo nsrkę 125, pojeździj dwa sezony, zdaj A2 i kup sobie cebulę 500.
I będziesz miał te 50KM przy spalaniu 4l.
I będziesz miał zdecydowanie większą szansę na przeżycie, choć i na skuterku można rozwalić sobie łeb.
I będziesz miał te 50KM przy spalaniu 4l.
I będziesz miał zdecydowanie większą szansę na przeżycie, choć i na skuterku można rozwalić sobie łeb.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
Ci też pewno ogarniali:
http://www.scigacz.pl/Smiertelny,wypade ... 21175.html
http://www.scigacz.pl/Smiertelny,wypade ... 21175.html
- jackal_pl
- Świeżak
Jackal_pl
No i co że się rozwalę weź sb śp. maliny posłuchaj http://www.youtube.com/watch?v=gsY2XB4xWWc
No i co że się rozwalę weź sb śp. maliny posłuchaj http://www.youtube.com/watch?v=gsY2XB4xWWc
- Dawidxd2
- Świeżak
Malina też miał 18lat i kupił CBRf4 i wszyscy wiedzą jak skończył, nie ogarnął na zakręcie i poleciał pod koła jadącego PRZEPISOWO auta. To że nagrywał piosenki niczego nie zmienia.
Temat do zamknięcia, najpierw pogadaj z rodzicami i powiedz im jakie sa konsekwencje jazdy bez prawka a potem zaśmiecaj forum.... Ehh teraz wakacje to można spodziewać się nalotu podobnych tematów....
Temat do zamknięcia, najpierw pogadaj z rodzicami i powiedz im jakie sa konsekwencje jazdy bez prawka a potem zaśmiecaj forum.... Ehh teraz wakacje to można spodziewać się nalotu podobnych tematów....
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Popieram kolegÄ™ Finchera.
Rozwalisz się, nie daj Boże uszkodzisz/zabijesz kogoś, kto był Bogu ducha winny. Skoro nie masz prawa jazdy i wyjdą Twoje machlojki na jaw to myślisz, że kto wyląduje w więzieniu? Skoro Ty nie żyjesz, to Twoi rodzice. Będą musieli również zapłacić odszkodowanie i to kolosalne.
Pomyśl PRZEDE WSZYSTKIM O INNYCH, a nie tylko o sobie.
Egocentryzm młodzieży...
A co mamy napisać? Super kolego, kup sobie CBR 600, spokojnie, jeździj bez prawka! Skoro umiesz, to jesteśmy spokojni, dasz sobie radę
Mogę Ci przytoczyć kilkanaście linków.
Ponadto mylisz pojęcia. Hejter to ktoś, kto krytykuje BEZ PODSTAW. A my do krytyki mamy podstawy, i to tak solidne, jak egipskie piramidy.
Rozwalisz się, nie daj Boże uszkodzisz/zabijesz kogoś, kto był Bogu ducha winny. Skoro nie masz prawa jazdy i wyjdą Twoje machlojki na jaw to myślisz, że kto wyląduje w więzieniu? Skoro Ty nie żyjesz, to Twoi rodzice. Będą musieli również zapłacić odszkodowanie i to kolosalne.
Pomyśl PRZEDE WSZYSTKIM O INNYCH, a nie tylko o sobie.
Egocentryzm młodzieży...
A co mamy napisać? Super kolego, kup sobie CBR 600, spokojnie, jeździj bez prawka! Skoro umiesz, to jesteśmy spokojni, dasz sobie radę

Mogę Ci przytoczyć kilkanaście linków.
Ponadto mylisz pojęcia. Hejter to ktoś, kto krytykuje BEZ PODSTAW. A my do krytyki mamy podstawy, i to tak solidne, jak egipskie piramidy.
- jackal_pl
- Świeżak
Dawidxd2 napisał(a):Ja jeździłem hondą cbr 600 i nie jest źle a na 50 potrafię zahamować w momęcie z prędkością 55km/h bez rąk więc spokojnie ja ogarniam w końcu 185cm i 63kg...
Dzieciaczku, nie wal tu tekstow, ze jezdziles, bo co najwyzej karnales sie wokol latarni.
Zamiast moura idz lepiej do szkoly i naucz sie polska jezyka bo skladnia i gramatyka jak Makumba !
I nie mow, ze ogarniasz 600 - te bo jest to conajmniej smieszne.
Dawidxd2 napisał(a):Hejtować każdy głupi umie, a doradzić nie ma komu...
Dzieciom neostrady ktore nie grzesza wyobraznia a posiadaja nadmiar ulanskiej fantazji sie nie doradzi, bo te sa mundzejsze od kazdego swiezaka,

- Harakiri 7
- Bywalec
Dawidxd2 nie bierz jakiegoś złomu 250ccm3... Przecież to wgl ledwo jedzie... Dla cb będzie za słaby. Nogami się będziesz odpychał? R6 mogę Ci sprzedać. Na kartę motorowerową można pomykać. Zarejestrowana na 50 i wgl git jest. Pod gimbazą lans hajs i bauns.
Normalnie nie mogę... Ciekawe czy ojciec już wie co młody wymyślił.
Jak to skomentować w ogóle? 
Normalnie nie mogę... Ciekawe czy ojciec już wie co młody wymyślił.

- R6_Rider
- Świeżak
młody proste wyliczenia:
Pomykasz na 250 bez prawka, jakimś cudem nie zdążyłeś wyhamować (przed pierwszą kolizją w życiu też myślałem że wyhamuję - chyba jak każdy) i walisz w tył nowego mercedesa. Zakładam że przeżyłeś, wszystko fajnie ale pojawia się problem, uszkodzony mercedes o wartości rynkowej (koszty z kapelusza) 200000zł, ma zniszczoną klapę bagażnika, tylną lampę, lakier... Dajmy mu rocznik 2013, naprawa odbywa się bezgotówkowo w autoryzowanym serwisie, a za nowe części + lakier do zapłaty - 10000zł
Jak myślisz, kto za to zapłaci? Podpowiedź: Ubezpieczalnia umywa ręce bo ma do tego podstawę - kierującego bez prawa jazdy.
Pomykasz na 250 bez prawka, jakimś cudem nie zdążyłeś wyhamować (przed pierwszą kolizją w życiu też myślałem że wyhamuję - chyba jak każdy) i walisz w tył nowego mercedesa. Zakładam że przeżyłeś, wszystko fajnie ale pojawia się problem, uszkodzony mercedes o wartości rynkowej (koszty z kapelusza) 200000zł, ma zniszczoną klapę bagażnika, tylną lampę, lakier... Dajmy mu rocznik 2013, naprawa odbywa się bezgotówkowo w autoryzowanym serwisie, a za nowe części + lakier do zapłaty - 10000zł
Jak myślisz, kto za to zapłaci? Podpowiedź: Ubezpieczalnia umywa ręce bo ma do tego podstawę - kierującego bez prawa jazdy.
-
Losero - Świeżak
kurna młody.. jak miałem 15 lat to owszem marzyłem o jakims GS 500 czy CB 500,ale podstawą było prawko. Nie masz prawka = nie jeździsz , albo jeździsz i płacisz cholera wie ile za 1. brak jakiejkolwiek kategorii 2.W razie wypadku zero odszkodowania... ba,sam placisz za czyjes szkody nawet jak to on ci wymusił. 3.2 razy cie złapią bez prawka i dostaniesz zakaz wyrobienia PJ na pare lat. Na wszystkie kategorie. Warto ? Imo nie... Nie lepiej kupić sobie coś do czego ma sie uprawnienia,albo zatrzymać tą kase i zbierac na porządne moto jak już bedziesz miał jakieś A2 ? 3/4 Młodych mysli zeby tylko kupic cos co zapierdala. Potrzebna ci taka maszyna w wieku 15 lat ? Nie sądze. To,że na CBR 600 jeździłeś to co chwile ktoś mówi,jak mu sie wytknie,że cos jest za mocne. Zrób chociaz 1kkm i będziesz mógł powiedzieć czy na początku jeździłeś,czy moze tylko sie "poruszałeś".
- facepalm
- Świeżak
Losero napisał(a):młody proste wyliczenia:
He, he, zderzak i tylna klapa w dwu miesiecznym Golfie kosztowalo 18 500 pln a Ty tu z Mesiem wyjezdzasz

- Harakiri 7
- Bywalec
Harakiri 7 napisał(a):
He, he, zderzak i tylna klapa w dwu miesiecznym Golfie kosztowalo 18 500 pln a Ty tu z Mesiem wyjezdzasz![]()
heh, a czytałeś ze zrozumieniem czy troszkę ciężko było?
"koszty z kapelusza"
sens mojego posta został zachowany, twój był tylko po to by znowu dowalić...
-
Losero - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości