Pierwszy ścigacz
• Strona 1 z 1
Pierwszy ścigacz
Siema. Chciałbym kupić swój pierwszy motocykl. Mam 15 lat i za niedługo robię A1. Interesuje mnie jakaś 125. Myślałem o NSR- ce, CBR-ce i RS-ce. Który motocykl byście polecili na pierwszy motocykl.
Liczę na dokładne odpowiedzi.
P.S. Wiem że było sporo takich tematów, jednak każdy pisze co innego. Dlatego chciałbym się Was zapytać.
Liczę na dokładne odpowiedzi.
P.S. Wiem że było sporo takich tematów, jednak każdy pisze co innego. Dlatego chciałbym się Was zapytać.
- Takus18
- Świeżak
kup supermoto zrobisz wszystko to co na tym + wyskoczysz na 2 metry w górę a jak kupisz koła z oponami terenowymi to odwiedzisz nie jeden tor krosowy i jak jedziesz to ci wygodnie jak się glebniesz to niema tragedii a różnica w osiągach w tej klasie żadna a fan z jazdy większy
- caldirian
- Świeżak
Napisz troche więcej; jakie masz warunki fizyczne, ile masz kasy na same moto, ile na utrzymanie sezonowe, na czym Ci najbardziej zależy (np. osiągi czy też ekonomiczna jazda), do czego ma Ci służyć moto, czy juz mialeś wcześniej do czynienia z jakimis motocyklami, no i ogólnie im więcej dasz informacji tym łatwiej forumowiczom będzie Ci pomóc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Derbi gpr 50 -> ?
- Jankes33
- Świeżak
To polecam Ci Yamahe yzf125 moca podobnie jak cbrka, moze troszke mocniejsza no i jest wieksza bo cebra jest malutka. Yzf'ka jest w 4T to bedzie ci latwiej ja opanowac na pierwsze moto bo jest bardziej elastyczny silnik niz w 2T. No i koszty eksploatacji znacznie nizsze od 2T.
Derbi gpr 50 -> ?
- Jankes33
- Świeżak
Ja polecałbym CBR . nie jest droga w utrzymaniu . Ma naprawde dobre osiągi . i miękko sie jedzie . ale jak napisali chłopaki wyżej . Radziłbym Ci kupić Supermoto lub Enduro . Pojeździsz gdzie będziesz chciał . bo ścigaczem raczej na drogi polne nie wjedziesz a na wakacyjne wypady po polówkach przydało by sie jeździć
Pozdro

- damian121
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości