Pomocy ! ;c
• Strona 1 z 1
Pomocy ! ;c
Witam, zwracam się z prośbą do was, bo zrobiła się pogoda, przejechałem z 100 km i moto mi odmawia posłuszeństwa ;c
Kurde, juz w domu wytrzymać nie moge, sprawdzałem kompresje, wydech, filtr powietrza i wszystko jest ok.
Chodzi o to, że jezdziłem normalnie... w drodze powrotnej gdy wyjeżdżałem z ronda, pociągnąłem obroty powyżej 8,5 tys. i w silniku coś zaczęło buczeć, typowe buczenie... I jest ten problem do teraz ;c Na każdym biegu, nie ważne czy zimny czy ciepły, czy deszcz czy słońce cały czas buczy... Dzieje sie to od 8,5 tys. obrotów, poniżej chodzi normalnie nie czuć żadnego spadku mocy ani nic takiego.
Jest to Zipp PRO 50 (80 ccm), przejechane 12 tys. km.. Ostatnio zmieniłem na firmową 80 ccm. Na nowych cześciach ( tłok, cyliner, głowica) jest przejechane około 650 km, są również dodane wzmocnienia silnika i dodatkowe spawy na ramie.
Proszę pomóżcie, bo taka pogoda a ja już wytrzymać nie moge ;c
PS. Nie interesuje mnie gadka to kwestiach prawnych.
Z góry dziękuję za pomoc
Kurde, juz w domu wytrzymać nie moge, sprawdzałem kompresje, wydech, filtr powietrza i wszystko jest ok.
Chodzi o to, że jezdziłem normalnie... w drodze powrotnej gdy wyjeżdżałem z ronda, pociągnąłem obroty powyżej 8,5 tys. i w silniku coś zaczęło buczeć, typowe buczenie... I jest ten problem do teraz ;c Na każdym biegu, nie ważne czy zimny czy ciepły, czy deszcz czy słońce cały czas buczy... Dzieje sie to od 8,5 tys. obrotów, poniżej chodzi normalnie nie czuć żadnego spadku mocy ani nic takiego.
Jest to Zipp PRO 50 (80 ccm), przejechane 12 tys. km.. Ostatnio zmieniłem na firmową 80 ccm. Na nowych cześciach ( tłok, cyliner, głowica) jest przejechane około 650 km, są również dodane wzmocnienia silnika i dodatkowe spawy na ramie.
Proszę pomóżcie, bo taka pogoda a ja już wytrzymać nie moge ;c
PS. Nie interesuje mnie gadka to kwestiach prawnych.

Z góry dziękuję za pomoc

- Tomek97
- Świeżak
Z tego co zrozumiałem to nic się nie stało. Silnik prace ma taką samą na każdym biegu (chodzi o dźwięk itp.).
Może napisz to jakoś inaczej bo przynajmniej ja wnioskuję z tego, że nic się z nim nie stało.
Może napisz to jakoś inaczej bo przynajmniej ja wnioskuję z tego, że nic się z nim nie stało.
-
fasoliusz - Bywalec
ja miałem takie buczenie w Romecie ogarnij plastiki, na szybko można wyciąć kawałek gąbki pod prysznic i włożyć tam gdzie się owiewka poluzowała
Edit: właśnie koło 7,5-8k rpm miałem coś podobnego
Edit: właśnie koło 7,5-8k rpm miałem coś podobnego
Ostatnio edytowano 9/6/2013, 14:18 przez fliper210, łącznie edytowano 1 raz
-
fliper210 - Świeżak
Dzięki kolego za rade, ale plastiki mam po dokręcane, załatwiłem sobie dętkę taką grubą i włożyłem pod każdy plastik przez co mam amortyzacje. I wątpię że jest to związane z plastikami, ponieważ jest to takie głębokie buczenie gdy tylko przekroczę 8,5 tys.
- Tomek97
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości