Tuning skutera PIAGGIO NRG z 50ccm na 70ccm.
• Strona 1 z 1
Tuning skutera PIAGGIO NRG z 50ccm na 70ccm.
Witam
Moje pytanie jest następujące.
Czy przy tuningu skutera PIAGGIO NRG z 50ccm na 70ccm muszę wymianiać wszystkie częsci takie jak : Gaznik,cylinder,tłoki,stożek powietrza,dzwon sprzęgła,sprzęgło,pasek napędowy,rolki,sprężyna startera. Chodzi mi o tuning żeby poprawić osiągi skutera gdyż po zdjęciu wszystkich blokad jedzie 75km/h a chciałbym go doporowadzić do lepszego startu oraz lepszego V-max'u.Jeśli nie potrzeba wymieniać wszystkich tych części które wymieniłem wyżej to proszę o szybką odpowiedz.
Z góry dziękuję
Moje pytanie jest następujące.
Czy przy tuningu skutera PIAGGIO NRG z 50ccm na 70ccm muszę wymianiać wszystkie częsci takie jak : Gaznik,cylinder,tłoki,stożek powietrza,dzwon sprzęgła,sprzęgło,pasek napędowy,rolki,sprężyna startera. Chodzi mi o tuning żeby poprawić osiągi skutera gdyż po zdjęciu wszystkich blokad jedzie 75km/h a chciałbym go doporowadzić do lepszego startu oraz lepszego V-max'u.Jeśli nie potrzeba wymieniać wszystkich tych części które wymieniłem wyżej to proszę o szybką odpowiedz.
Z góry dziękuję

- Adrenalina `
- Świeżak
Widzę że się nie znasz na tym. Jeśli chcesz dać większy cylinder to musisz posiadać odpowienie uprawnienia. A wymienić musisz, cylinder, tłok, pierścionki, głowice, dysza gaźnik, nowe uszczelki, jeśli wał jest jeszcze w dobrym stanie to uszczelniacze i łożyska by się przydało wymienić na mocniejsze, łożysko igiełkowe no i chyba tyle.
- mater13
- Świeżak
mater13 napisał(a):Widzę że się nie znasz na tym. Jeśli chcesz dać większy cylinder to musisz posiadać odpowienie uprawnienia.
Kolega wyżej nie pyta o uprawnienia, lecz o modyfikacje skutera, także odpowiadaj na temat

Motocykl to coś więcej, niż środek lokomocji.
- kamilex34
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości