Zobacz wątek - Żółtodziób w mechanice
NAS Analytics TAG

Żółtodziób w mechanice

i inne małe pojemności
_________

Żółtodziób w mechanice

Postprzez Krzysiek_GSXR » 21/4/2013, 06:42

Witam. To mój pierwszy post na forum więc witam serdecznie! :)
Jestem całkiem zielony jeśli chodzi o mechanikę motocyklową (i jakąkolwiek inną) i jedyne co potrafię zrobić w mojej Apce RS 125 to wymienić żarówkę, świecę i nalać paliwa :D hehe. To nie moja branża ale nie ukrywam że od zawsze chciałem umieć samodzielnie naprawić swój motocykl/skuter, a niestety od początku mojej przygody z jednośladami każdą usterkę muszę zgłaszać kumplowi który robi wszystko za mnie...
Irytuje mnie to bo czuje się trochę jak idiota kiedy mówi mi że "powinienem sam umieć to zrobić"... Chciałbym w związku z tym prosić Was o jakieś porady... Filmiki instruktażowe/książki/poradniki o mechanice motocyklowej, cokolwiek ponieważ przymierzam się do samodzielnego czyszczenia i regulacji gaźnika oraz wymiany tarcz sprzęgłowych i czarno to widzę na dzień dzisiejszy :D Serdecznie pozdrawiam! Świeżak :)
Krzysiek_GSXR
Świeżak

Postprzez Taki » 21/4/2013, 13:08

No właśnie. Ja też chciałbym się dowiedzieć o częściach, układach i wgl. Też jestem w tym zielony. Może jakieś książki pomogą ?
Taki
Świeżak

Postprzez michalplock1993 » 21/4/2013, 20:15

no możecie sobie w internecie poszukac czegos na temat danej naprawy jaka macie zrobic, fajnie jest kupic sobie komarka za te 100/150zł i zobaczyc na czym to wszystko polega, jak dziala, cos w nim popsuc a potem naprawic, ja pamietam ze pierwszego swojego komarka naprawialem 2 dni a potem jezdzilem pol dnia, i tak przez cale wakacje, teraz niby tez specjalista nie jestem ale proste naprawy wykonuje bez problemu
michalplock1993
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê