Pierwsze moto 50ccm do 3.000 zł
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto 50ccm do 3.000 zł
Witam.
Otóż chciałbym kupić swój pierwszy motor do 3.000zł (enduro 50ccm).
-motoru żadnego nigdy nie miałem i tylko parę razy przejechałem się na sprzęcie kolegi (Yamaha DT 50)
-mam 13 lat, 175cm wzrostu i 63kg
-motorem bym jeździł co tydzień, może dwa po polnych i leśnych drogach (myślę, że ok. 20-30km na raz)
-na sam motocykl zbieram i mam już 1,8k, a już ochraniacze i ubrania dostanę od rodziny
-na utrzymanie mógłbym wydać max 600zł rocznie
-podobajÄ… mi siÄ™ enduro
-myślę o Yamaha DT 50
I tu mam pytanie: Jakie enduro 50ccm byłoby dobre dla mnie i w miarę tanie?
O kat. AM wiem i mam już odłożone
Sory i podwieszam siÄ™ do innego tematu
Otóż chciałbym kupić swój pierwszy motor do 3.000zł (enduro 50ccm).
-motoru żadnego nigdy nie miałem i tylko parę razy przejechałem się na sprzęcie kolegi (Yamaha DT 50)
-mam 13 lat, 175cm wzrostu i 63kg
-motorem bym jeździł co tydzień, może dwa po polnych i leśnych drogach (myślę, że ok. 20-30km na raz)
-na sam motocykl zbieram i mam już 1,8k, a już ochraniacze i ubrania dostanę od rodziny

-na utrzymanie mógłbym wydać max 600zł rocznie
-podobajÄ… mi siÄ™ enduro
-myślę o Yamaha DT 50
I tu mam pytanie: Jakie enduro 50ccm byłoby dobre dla mnie i w miarę tanie?
O kat. AM wiem i mam już odłożone

Ostatnio edytowano 24/2/2013, 17:27 przez Jayospl, łącznie edytowano 1 raz
- Jayospl
- Świeżak
Po Primo: nie ten dział tylko jeden niżej.
Po secundo: Dolicz koszt wyrobienia prawa jazdy AM, bo w tej chwili nie masz prawa poruszać się żadnym pojazdem oprócz roweru. Nie traktuj kategorii prawa jazdy AM po macoszemu tak jak to było z kartą motorowerową gdzie każdy to olewał a policja w 99% przypadków nawet nie pytała czy posiadasz taki dokument. Teraz dostaniesz mandat ( a raczej twoi rodzice) 500 zł za brak uprawnień do jazdy określonym pojazdem.
Kurs nie jestem w stanie ci powiedzieć ile kosztuje, poszukaj w necie, ale sam egzamin na AM to koszy 140 zł bez teorii czyli razem 170 bo teoria już 30 zł.
Oczywiście jeżeli tylko polne drogi i lasy to niekoniecznie musisz robić prawko i nawet rejestrować motorower, ale... jak cię dorwie policja np w czasie przjazdu odcinka aby dostać się do lasu to ... no nie życzę ci tego. A raczej twoim rodzicom.
Yamaha DT będzie ok z twoim wzrostem.
Po secundo: Dolicz koszt wyrobienia prawa jazdy AM, bo w tej chwili nie masz prawa poruszać się żadnym pojazdem oprócz roweru. Nie traktuj kategorii prawa jazdy AM po macoszemu tak jak to było z kartą motorowerową gdzie każdy to olewał a policja w 99% przypadków nawet nie pytała czy posiadasz taki dokument. Teraz dostaniesz mandat ( a raczej twoi rodzice) 500 zł za brak uprawnień do jazdy określonym pojazdem.
Kurs nie jestem w stanie ci powiedzieć ile kosztuje, poszukaj w necie, ale sam egzamin na AM to koszy 140 zł bez teorii czyli razem 170 bo teoria już 30 zł.
Oczywiście jeżeli tylko polne drogi i lasy to niekoniecznie musisz robić prawko i nawet rejestrować motorower, ale... jak cię dorwie policja np w czasie przjazdu odcinka aby dostać się do lasu to ... no nie życzę ci tego. A raczej twoim rodzicom.
Yamaha DT będzie ok z twoim wzrostem.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Ostrzeżenie.
Korzystaj z tematów podwieszonych.
Korzystaj z tematów podwieszonych.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Derbi Senda;]
Lepsze silniki od Dt itp (am6)
Praktycznie wcale nie jest wadliwa osiągi świetne i 100% zadowolenia
Lepsze silniki od Dt itp (am6)
Praktycznie wcale nie jest wadliwa osiągi świetne i 100% zadowolenia
- Shogun1500
- Świeżak
- lodowy_pingwin
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości