Zobacz wątek - Wymiana zegarów (rieju rs2)
NAS Analytics TAG

Wymiana zegarów (rieju rs2)

i inne małe pojemności
_________

Wymiana zegarów (rieju rs2)

Postprzez xDante » 18/2/2013, 15:04

Witam!

Mam do was pytanie dotyczące zegarów w moim rieju. Przestały one działać i mechanik stwierdził, że padły i nic się już z nimi zrobić nie da. Tak więc czeka mnie wymiana.
Więc oto pytanie: Czy muszę je wymieniać na dokładnie takie same? Czy może mogę zmienić na jakiś inny model elektryczny z rs2? Ewentualnie, czy w ogóle muszą być elektryczne? Dowiedziałem się od znajomego, że mogą to być zegary z zupełnie innego motoru.(oryginalne trochę za bardzo odciążają portfel) Jest w tym chociaż nić prawdy?

Z góry dzięki i pozdrawiam :)
xDante
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 18/2/2013, 15:49

Pierwsza zasadnicza kwestia to kostka którą licznik łączy się z okablowaniem. Nie koniecznie musi pasować. Druga sprawa to wyskalowanie licznika. Nie wrzucisz tam przecież licznika od R1. Co do tego czy przy tak samo wyskalowanym by działało - nie wiem, ale raczej wątpie (mogę się mylić). Z resztą licznika maja różne kształty i mocowania, wiec bawienie sie w taką rzeźbe to tez takie troche nijakie.

A na jakiej podstawie mechanik stwierdził ze ten licznik jest do wyrzucenia? Zna sie na elektronice czy po prostu licznik sie nie włącza a on nie chce wyjśc na głupiego?
Licznik sie w ogóle świeci? jakaś kontrolka sie zapala? Czy w ogóle śmierć? Posprawdzaj najpierw okablowanie czy wszystko jest ok.
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez xDante » 18/2/2013, 16:08

Kable sprawdzałem niezliczoną ilość razy. Mechanik w nim grzebał i grzebał i stwierdził, że trup (nic się nie świeci, zero reakcji).

A co do innego licznika. Te motorki mają w różnych rocznikach różne modele, ale zakładając, że kostka by pasowała i mocowanie również, to czy coś takiego jest w ogóle możliwe? (tak btw. to licznik jest elektroniczny)
xDante
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 18/2/2013, 19:43

A kiedy to sie stało? Tak po prostu padł? Bo sam z siebie sie na pewno nie zepsuł, chyba ze właśnie którys kabelek się przetarł i nie mozesz tego znaleźc
Arturo925
Stały bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê