Zobacz wÄ…tek - CBF 125 Wydech
NAS Analytics TAG

CBF 125 Wydech

i inne małe pojemności
_________

CBF 125 Wydech

Postprzez krisekp0 » 9/11/2012, 15:37

Cześć wszystim !

Mam do was pytanko, a mianowicie czy do moje CBF 125 z 2010 roku będzie pasować wydech Dominator ? (link do moto-allegrohttp://moto.allegro.pl/wydech-dominator-sv-650-03-motogp-nowosc-i2712886900.html).
Chodzi mi czy jesli go zamontuje to nie będzie jakiś problemów z nim ? Aktualnie w moim podstawowym wydechu często strzela mi z niego, dość głośno, słyszałem ze to niespalone resztki benzymy wybuchają w tłumniku ale już sam nie wiem. I jak zakupie ten model to czy będe musiał odcinać stary wydech czy może rura od wydechu pasuje do cbf-ki ?

Z góry dzięki za odpowiedź, Krzysiek
Krzysiek
krisekp0
Świeżak

Postprzez michau_ek » 10/11/2012, 20:40

musisz odciąć starą końcówke i przyspawać nową tylko taka filozofia, raczej nie będzie pasowała "na już". jeśli teraz ci strzela (a wydech nie jest "pusty") to na dominatorze strzelanie będzie głośniejsze,bardziej wyraziste, niewykluczone, że będą ognie z tyłu :)

dobrze wyregulowany silnik nie powinien strzelać z wydechu(tak to te niespalone resztki benzyny), co prawda nie jest to mocno szkodliwe lecz nie powinien.

proponowałbym wyregulować zawory,gaźnik, sprawdzic czy nie łapie lewego powietrza (tak słyszałem, ze przez to jest mozliwe)
michau_ek
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 9 gości

na górê