Zobacz wÄ…tek - Zmiana cylindra i problem
NAS Analytics TAG

Zmiana cylindra i problem

i inne małe pojemności
_________

Zmiana cylindra i problem

Postprzez Deep » 12/10/2012, 16:12

Szukałem u wujka google i nic nie znalazłem...
Wymieniłem ostatnio cylinder, dalej 50cc (2t). Zrobił mi to znajomy mechanik. Teraz pali ładnie, tylko jak chce jechać to przy pociągnięciu manetki tylko na początku łapie a głębiej schodzi całkiem z obrotów, przygasa. Jak odpuszczę to dalej mogę jechać, ale też max 25 km/h chociaż częściej utrzymuje te 20. Myślałem że może tak mieć na początku bo to świerzutki cylinder. Pojeździłem, przejechałem tak jakieś 20 km. Może nawet troszkę więcej. I dalej jest to samo, zero poprawy. I pytanie. Próbować go dalej rozjeżdżać czy oddać go już temu mechanikowi. Mówił na początku żeby go rozjeździć, ale teraz to nie wiem...
Przed każdą jazdą był dobrze rozgrzewany na małych obrotach.
Deep
Świeżak

Postprzez kargulvmax » 12/10/2012, 20:03

Oddaj temu geniuszowi niech on rozjeżdzi bo Ty widać nie potrafisz.Powiedz mu że jest dupa nie mechanik na pewno będzie wiedział że o niego chodzi.A prywatnie współczuje że masz takich znajomych:mechaników:
Carpe diem
kargulvmax
Świeżak

Postprzez komarcc » 13/10/2012, 22:36

Już po pierwszym odpaleniu powinieneś się rozpędzić chociaż do 40km/h oczywiście po uprzednim rozgrzaniu silnika i tylko na kilkanaście sekund by go nie przegrzać. Ciężko powiedzieć czy to mechanik popełnił błąd czy może świeca jest uszkodzona albo coś innego, ale skoro dałeś mechanikowi do zrobienia to powinieneś otrzymać sprawny pojazd, bo w końcu płaciłeś za to, więc idź i złóż reklamację, bo jak tak dalej będziesz na siłę jeździł to może go zatrzesz :)
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez michau_ek » 14/10/2012, 11:20

na dotarciu powinieneś lać bogatszą mieszanke (wiecej oleju), no i docieranie przez 20 km to nie docieranie (choć i tak powinien chodzic jak w zegarku) powinienes zrobic conajmniej 100 km aby jako tako się wszystko w tym silniku ułożyło.
michau_ek
Świeżak

Postprzez Fantas3k » 14/10/2012, 11:23

A zasadnicze pytanie co to za cylinder i jaki to skuteR?
Fantas3k
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê