[Grizzly ZX 50] Brak oznaczenie rezerwy paliwa?
• Strona 1 z 1
[Grizzly ZX 50] Brak oznaczenie rezerwy paliwa?
Witam wszystkich fanów motocykli
. Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem skuterka 4T Grizzly ZX50. Dla niektórych to zwykły chińczyk, dla mnie, nie "odstaje" on od Aprili czy Piaggio (powtarzam, jak dla mnie).
Do rzeczy... Kilka dni temu postanowiłem zrobić test, który pozwoli mi na sprawdzenie pojemności baku paliwa jak i lampki od rezerwy. Jeździłem skuterem aż do wypalenia ostatnich kropli paliwa, silnik zgasł, strzałka opadła a lampka... nawet nie mrugnęła. Postanowiłem wykręcić przednią osłonę od liczników i co widzę? Brak miejsca na żarówkę / diodę!
Licznik wygląda tak jak ten poniżej:
Moje pytanie brzmi, czy oznaczone na tarczy pole "rezerwy" (u mnie w skuterze tłem jest jeszcze pomarańczowy kwadrat pod znak dystrybutora) powinno się zapalać? Jeśli tak, to gdzie szukać żarówki/diody?
Pozdrawiam,
Straff

Do rzeczy... Kilka dni temu postanowiłem zrobić test, który pozwoli mi na sprawdzenie pojemności baku paliwa jak i lampki od rezerwy. Jeździłem skuterem aż do wypalenia ostatnich kropli paliwa, silnik zgasł, strzałka opadła a lampka... nawet nie mrugnęła. Postanowiłem wykręcić przednią osłonę od liczników i co widzę? Brak miejsca na żarówkę / diodę!
Licznik wygląda tak jak ten poniżej:

Moje pytanie brzmi, czy oznaczone na tarczy pole "rezerwy" (u mnie w skuterze tłem jest jeszcze pomarańczowy kwadrat pod znak dystrybutora) powinno się zapalać? Jeśli tak, to gdzie szukać żarówki/diody?
Pozdrawiam,
Straff
-
Straff - Świeżak
Nic się nie powinno zapalać, ten licznik jest bardzo prosto zaprojektowany, bez żadnych bajerów, na środku masz 3 żarówki (2 od kierunków oraz jedna od świateł drogowych) oraz chyba 2 po bokach od podświetlania tarcz. Ta Twoja niby lampka to tylko obrazek. Jeśli chcesz coś lepszego to musisz kupić inny licznik z tą krótką wiązką kabli (ok. 30cm).
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm