motobi sowa obroty
• Strona 1 z 1
motobi sowa obroty
Witam.
Mam kolejny problem z motobi sowa 50 4t(aktualnie 80 ccm)
Gdy odpalę skuter wchodzi ładnie na 4k obrotówi i trzyma je.
Gdy przejadę się kilkadziesiąt metrów i zatrzymam, obroty jeszcze przez chwilę utrzymują się tych 4tys, potem przez jakieś 3 sek obniżają się aż do 0 i silnik gaśnie.
Z ruszaniem nie ma problemów.
Wymieniałem ostatnio wariator, poprzedni był już kompletnym złomem.
Dodam jeszcze, że po wymianie wariatora, gdy czasami ruszam(prawie zawsze) brzęczy coś po prawej stronie silnika.
Co to może być?
Mam kolejny problem z motobi sowa 50 4t(aktualnie 80 ccm)
Gdy odpalę skuter wchodzi ładnie na 4k obrotówi i trzyma je.
Gdy przejadę się kilkadziesiąt metrów i zatrzymam, obroty jeszcze przez chwilę utrzymują się tych 4tys, potem przez jakieś 3 sek obniżają się aż do 0 i silnik gaśnie.
Z ruszaniem nie ma problemów.
Wymieniałem ostatnio wariator, poprzedni był już kompletnym złomem.
Dodam jeszcze, że po wymianie wariatora, gdy czasami ruszam(prawie zawsze) brzęczy coś po prawej stronie silnika.
Co to może być?
- sylur90
- Świeżak
Po prostu regulacja gaźnika się kłania, jeśli to nie pomoże to znaczy, że gdzieś lewe powietrze ciągnie. Co do brzęczenia to ciężko powiedzieć, ściągnij pokrywę paska, odpal skuter i obserwuj co tak hałasuje.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
chodziło mi o prawą stronę patrząc od tyłu.
Kręciłem trochę śrubką od obrotów.
W żaden sposób nie da się prawidłowo ustawić obrotów.
Obroty jakby to powiedzieć "same decydują na jakiej wartości ma stać wskazówka".
Ustawiam go na 3.5k obrotów i ładnie chodzi, dodam lekko gazu wchodzi na 4.5k po czym zjeżdża na 1.5-2k.
Gaszę skuter, wracam po 30 min, zapalam, a on wchodzi na 4.5k(czasami schodzi do 4k) i od nowa muszę kręcić śrubką od obrotów.
Kręciłem trochę śrubką od obrotów.
W żaden sposób nie da się prawidłowo ustawić obrotów.
Obroty jakby to powiedzieć "same decydują na jakiej wartości ma stać wskazówka".
Ustawiam go na 3.5k obrotów i ładnie chodzi, dodam lekko gazu wchodzi na 4.5k po czym zjeżdża na 1.5-2k.
Gaszę skuter, wracam po 30 min, zapalam, a on wchodzi na 4.5k(czasami schodzi do 4k) i od nowa muszę kręcić śrubką od obrotów.
- sylur90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości