DERBI SENDA 125 SM Problem z tylnym kołem.
• Strona 1 z 1
DERBI SENDA 125 SM Problem z tylnym kołem.
Witam, mam problem z moim motorkiem a dokladnie z kołem tylnym.(DERBI SENDA 125 SM 2006R.)Problem tkwi w tym że w tylnej piaście pękło mi łożysko, sam nie wiem jak do tego doszło i tuleja została można powiedziec ,,stoczona,, przez kulki łożyskowe jak na tokarce. W srodku w piaście też zostały ,,stoczone,, rowki na 0,5 mm. Acha w stakcie jazdy jak to mozna było przewidziec zaczeło mi koło toczyc sie jak w starym składaku tzn, (jak by sie z ósemkowało).
I moje pytanie to.
Czy ktos wie z jakich elemantów składa sie środek piasty ??
(łożyska, tuleja, ?? )
Czy da sie dokupić tuleje ??
Czy trzeba środek piasty wygładzic ??
Nie wiem czy sie jasno wyraziłem ale prosze o zrozumiałość jestem nowy na forum.
Jeżli zdjecia będą potrzebne to moge zrobić.
POZDRO Piotr
I moje pytanie to.
Czy ktos wie z jakich elemantów składa sie środek piasty ??
(łożyska, tuleja, ?? )
Czy da sie dokupić tuleje ??
Czy trzeba środek piasty wygładzic ??
Nie wiem czy sie jasno wyraziłem ale prosze o zrozumiałość jestem nowy na forum.
Jeżli zdjecia będą potrzebne to moge zrobić.
POZDRO Piotr

- Rudy2193
- Świeżak
Po pierwsze to czcionka jaką piszesz dla kogo jest skierowana?? Dla emerytów?? W piaście powinno być łożysko. Jeśli wypadły ci kulki powinny zostać dwie bieżnie wewnętrzna i zewnętrzna. Możliwe, że twoje "wytłoczenie" to zewnętrzna bieżnia, którą trzeba usunąć przed montażem nowego łożyska.
Na śmiesznym przykładzie motocykla WSK

Na śmiesznym przykładzie motocykla WSK

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Prawde mówiac to nic mi nie mówi ten schamat z WSK-ki. Bo ja mam motor o 30 lat starszy wiem ze zasada dzialania jest taka sama ale ja sie właśnie chce sie dowiedziec jak wyglada nowa tuleja tzn dobra tuleja no bo jest jeszcze 1 tulejka grubsza od tej zjechanej. I przeszukalem wszytkie strony ale nic nie znalazłem;/
I prosze o WYROZUMIAŁOŚĆ bo jestem nowy a pan juz od razu z jakimiś wyrzutami.
I prosze o WYROZUMIAŁOŚĆ bo jestem nowy a pan juz od razu z jakimiś wyrzutami.
- Rudy2193
- Świeżak
Przeczytaj regulamin zamiast prosić o wyrozumiałość, bo to jest to co powinieneś zrobić zanim napisałeś ten temat.
A co do tematu to zrób najlepiej zdjęcia, tak będzie najlepiej, tylko takie, na których coś widać, przede wszystkim chodzi o zdjęcia tulei, piasty bez łożyska, uszkodzonego łożyska.
Jeśli środek piasty został uszkodzony w miejscu, w którym znajduje się łożysko to należy to wyrównać 0,5mm to nie dużo, wiec to powinno wystarczyć, ale zależy też na jaką szerokość jest to wytarcie.
A co do tematu to zrób najlepiej zdjęcia, tak będzie najlepiej, tylko takie, na których coś widać, przede wszystkim chodzi o zdjęcia tulei, piasty bez łożyska, uszkodzonego łożyska.
Jeśli środek piasty został uszkodzony w miejscu, w którym znajduje się łożysko to należy to wyrównać 0,5mm to nie dużo, wiec to powinno wystarczyć, ale zależy też na jaką szerokość jest to wytarcie.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm