Nauka jazdy am6
• Strona 1 z 1
Nauka jazdy am6
witam mam pytanie głupie ale jednak nie umiem jezdzic na biegówce a ją kupuje i jak wiadomo bedzie mna szarpało bo za duzo gazu a za malo sprzegla itd i czy cos moze mi w motorze siasc przez uczenie sie czy jednak nie ?
- Anonim510
- Świeżak
AM6 to mocny i raczej wytrzymały silnik. W końcu to Minarelli. Oni nic innego nie robią oprócz silników. Ja uczyłem jeździć się na biegówce na Simsonie S51 z rozwaloną skrzynią, więc ty też się powinieneś nauczyć. Różnica między Simkiem a AM6 to 3 dodatkowe biegi, ale to da się ogarnąć
. Pamiętaj o oleju w dozowniku i puszczaniu sprzęgła powoli. Nic się nie powinno stać, no chociaż jak uczyłem moja mamę jeździć na skuterze to rozwaliła doniczke, prawie walnęła w żelazny słup podtrzymujący daszek i wjechała w jałowiec
.
Siąść coś zawsze może. Przy uczeniu się biegów to strzelałbym w skrxzynie biegów i sprzęgło, ale życzę ci jak najlepiej i jak najmniej awarii
. A tak swojÄ… drogÄ…, co to za motorek?

Siąść coś zawsze może. Przy uczeniu się biegów to strzelałbym w skrxzynie biegów i sprzęgło, ale życzę ci jak najlepiej i jak najmniej awarii

- TheMiqlaq
- Świeżak
Za wolno sprzęgła też nie puszczaj, to musi być płynne, jak będziesz wolno puszczał i dawał dużo gazu to możesz rozwalic sprzęgło.
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość