Zobacz wÄ…tek - Znowu problem z zipp quantum ;/
NAS Analytics TAG

Znowu problem z zipp quantum ;/

i inne małe pojemności
_________

Znowu problem z zipp quantum ;/

Postprzez sylwekkot4 » 1/8/2012, 20:37

witam . mam problem z zippem . Ma slabe przyspieszenie mimo tego , ze wstawilem cylinder 65 cm . i jak zwolnie to nie moze sie wkrecic w obroty . http://www.youtube.com/watch?v=NiW5lrMi ... e=youtu.be . wiecie co to moze byc ?

edycja:

a i przed wymiana cylindra na 65 ccm skuter jechal 75 km/h a po wymianie jedzie 55 km/h

Edytuj posty!
komarcc
sylwekkot4
Świeżak

Postprzez filipLWG » 2/8/2012, 19:48

trzeba go dotrzeć i porządnie wyregulować
sprzedaż częsci do skuterów china 4t oraz 2 t ;)
filipLWG
Świeżak

Postprzez sylwekkot4 » 2/8/2012, 21:47

na tym cylindrze mam juz przejechane ponad 300 km. dlaczego jedzie mi wolniej na cylindrze 65 niz na 50 ? Gaznik nieda sie wyregulowac , czytalem gdzies , ze po wkreceniu srubki od mieszanki do konco to skuter powinien zgasnąć a tak niejest i skuter najlepiej jezdzi wlasnie na wkreconej do konca srubce ale i tak ten problem z obrotami nadal nieznika .
sylwekkot4
Świeżak

Postprzez komarcc » 3/8/2012, 09:12

Czy czasem ten cylinder nie jest już zatarty? Dobrze by było zmierzyć kompresję, jakiej firmy ten cylinder? Co do obrotów to ciągnie Ci gdzieś lewe powietrze, dlatego nie gaśnie po wkręceniu śrubki.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez sylwekkot4 » 3/8/2012, 21:32

cylinder jest chinski za 65 zl .moze osiagi mam takie slabe bo ciagnie lewe i dlatego mam niewyregulowany gaznic co za tym idzie maly vmax ? jedynie co mi ten cylinder dal to przyspieszenie troszke wieksze ,ale i tak jest wolniejszy od innych skuterow . jutro przykrece na probe filter powietrza od skutera mamy jezeli wgl bedzie pasowal . ostatnio wymienialem wal na wzmocniony to koles co mi go wymienial to takze wymienial cylinder na 65 i mowil ze dobrze dotarty .
sylwekkot4
Świeżak

Postprzez komarcc » 7/8/2012, 15:09

Ten cylinder może być wadliwy fabrycznie, ciężko znaleźć taki na którym trochę się pojeździ w takiej cenie, zmierz kompresję.

Niewyregulowany gaźnik i lewe powietrze może to tez powodować, co więcej, jak będziesz dalej tak jeździł na siłę to ten cylinder szybko padnie, na nowym cylindrze gaźnik musi być wyregulowany bardzo dobrze by wszystko się dobrze dotarło.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê