Am6!!!
• Strona 1 z 1
Am6!!!
Witam wszystkich.
Mam 2 problemy z moim motorkiem posiadam Aprilie rx rok 2006 z silnikiem am6
-Jak wrzucam pierwszy bieg i puszczam sprzęgło to motor nie rusza ale strasznie szarpie sprawia wrażenie jakby przeskakiwało na zębach w skrzyni silnik po generalnym remoncie wymienione zostały wszystkie łożyska (przed remontem robił tak samo )
-a drugim problemem jest ze motor kręci się tylko do 4 tys obrotów gdy w trakcie jazdy zakręcę kranik to idzie przez moment aż nie zacznie przygasać pięknie , membrany dobre gaźnik i filtr wyczyszczony świeca nowa cylinder z tłokiem tez w dobrym stanie .
Co może być powodem tych usterek ??
Proszę o pomoc bo już mi brakuje pomysłów .
Mam 2 problemy z moim motorkiem posiadam Aprilie rx rok 2006 z silnikiem am6
-Jak wrzucam pierwszy bieg i puszczam sprzęgło to motor nie rusza ale strasznie szarpie sprawia wrażenie jakby przeskakiwało na zębach w skrzyni silnik po generalnym remoncie wymienione zostały wszystkie łożyska (przed remontem robił tak samo )
-a drugim problemem jest ze motor kręci się tylko do 4 tys obrotów gdy w trakcie jazdy zakręcę kranik to idzie przez moment aż nie zacznie przygasać pięknie , membrany dobre gaźnik i filtr wyczyszczony świeca nowa cylinder z tłokiem tez w dobrym stanie .
Co może być powodem tych usterek ??
Proszę o pomoc bo już mi brakuje pomysłów .
- Stachuuu172
- Świeżak
1) wtakim razie cos jest nie tak z koszem sprzegłowym. sprawdź w jakim stanie są kosze, tarcze spręzyny itp
2) stawiał bym na cos z gaźnikiem. 4 tysie to 1/3 mozliwosci silnika na serii wiec cos jest nie tak. regulowałes gaźnik ?
2) stawiał bym na cos z gaźnikiem. 4 tysie to 1/3 mozliwosci silnika na serii wiec cos jest nie tak. regulowałes gaźnik ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Am6
-sprzęgło raczej odpada bo z 2 biegu rusza dobrze
-gaźnik wyczyszczony, cały czas było dobrze to nie regulowałem
-gaźnik wyczyszczony, cały czas było dobrze to nie regulowałem
- Stachuuu172
- Świeżak
-no właśnie jak silnik rozpołowiony był jakieś 2 tyg temu to wyglądało wszystko idealnie
-a gaźnik jest jakiś dziwny nawet niema śrubki od powietrza i iglicy
-a gaźnik jest jakiś dziwny nawet niema śrubki od powietrza i iglicy
- Stachuuu172
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości