Problem z Aprilia Rs 50
• Strona 1 z 1
Problem z Aprilia Rs 50
Witam . Mam dosyć duży problem z Aprilką rs 50 . Kupiłem sobie tego motorka w tamte lato i wlaściciel nie powiedział że dozownik oleju nie działa po przejechaniu 300 km zatarła się i koniec jazdy , oczywiście zaraz nowy cylinder tłok pierścienie głowica i wszystkie uszczelki . Nie ma kompresji. Stwierdziliśmy że cylinder ma wade fabryczna a na gwarancjię wziąśc nie chcieli no to znowu komplet taki sam od innego sprzedawcy... kompresji brak. no to silnik w części w celu sprawdzenia simeringów ... wielki zdziw bo w stanie idealnym . No i zachodzi pytanie co jeszcze że chodziła ? Kupe kasy włozyłem bo kupiłem dosyć drogo w stanie opłakanym zaraz pomalowałem i te częsci to za tą kasę 125 na 50 w stanie idealnym by była . Jak ktoś sie zna to prosze o pomoc cierpie strasznie bo sezon a nie mam czym jeździć;/
- german1994
- Świeżak
Sprawdź dokładnie głowicę, może gdzieś jest pęknięta, może wokół świecy jest nieszczelność, może źle przylega do uszczelki między cylindrem, a głowicą, albo karter może być pęknięty, jak masz wyciągnięty silnik i jest złożony to podłącz bezpośrednio aku pod rozrusznik i szukaj gdzie ucieka kompresja, może uda Ci się coś wyczuć.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
moze cos źle składasz
ciezko powiedziec co moze byc, nie widząc silnika. moze swiecy nie wkręcasz ? albo nie zdajesz sobie sprawy jaka kompresja jest w 50 ccm ? tam nogi nie urwie jak w 250 ;P a korba jest ok ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
no tam jest kompresja 2 chyba w barach sie mierzy . świece wkręcam no aż tak to głupi nie jestem ... uszczelki no niby dobrze głowice 3 sztuki nowe... Korba wymieniona też jak łożyska i simeringi wymieniałem to wymieniłem . Był właśnie kręcony jak wyjęty i przedmuchów nie widać. No i wgl nie odpala
- german1994
- Świeżak
Remont robił mechanik który w tym już troche siedzi. No jeszcze raz rozbiera silnik słada wszystko od nowa zobaczymy co z tego wyjdzie
- german1994
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości