Motorhispania Furia 80 - gaśnięcie na niskich obrotach.
• Strona 1 z 1
Motorhispania Furia 80 - gaśnięcie na niskich obrotach.
Witam. Niedawno kupiłem pierwszy motocykl po skuterze w którym jest problem z niskimi obrotami. Furia gaśnie gdy się jej nie gazuję i powiem szczerze, że jest to trochę męczące, czy powodem tego może być to, że linka od sprzęgła jest do wymiany i to ona jest przyczyną gaśnięcia motocykla. Drugim problem jest to, że motocykl ma odcięcie na wysokich obrotach, czy jest możliwe, że to jakaś blokada? Dodam jeszcze, że furia nie odpala jak jest zimna. Czekam na pomoc, dzięki. 

- kornus
- Świeżak
linka od sprzegła miała by tylko znaczenie przy wbitym biegu, a skoro gaśnie na luzie to weź i podkrec mu srubką od powietrza i podnies obroty, albo najlepiej daj komuś do wyregulowania gaznika
co do blokady to moze cos wiecej opisz, czy na kazym biegu odcina, na luzie czy poprostu nie wkreca sie do konca na poszczegolnych biegach

co do blokady to moze cos wiecej opisz, czy na kazym biegu odcina, na luzie czy poprostu nie wkreca sie do konca na poszczegolnych biegach

- tomera
- Stały bywalec
odpowiedź
Na każdym biegu, zresztą na luzie też.
- kornus
- Świeżak
w takim razie zrobił bytm podstawowy serwis - czyszczenie gaźnika i filtra powietrza i wymiana swiecy załonowej. warto to zrobic jezeli nigdy tego nie robiłes. powinno to rozwiązac problem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to jest podstawa żeby robic co innego. moze i moduł, ale nie sprawdzisz modułu w 100%tach jak nie bedziesz miał pewnego gaźnika czy swiecy...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ogólnie to jest teraz niezła kicha, mechanik za przeproszeniem spieprzył sprawę, może z mojej winy bo nie powinienem powierzać takiej roboty rodzinie no ale cóż życie toczy się dalej. Motocyklem dojechałem do mechanika na kołach a wracał na pace w busie. W furii został przeczyszczony filtr powietrza i gaźnik i wymieniona została linka od gazu. Co może być przyczyną tego, że motocykl nie chcę odpalić, dusi się po prostu? Mechanik tłumaczył niby, że pierścienie spieczone ale jak to jest możliwe, że po przeczyszczeniu gaźnika nagle wszystko pizdnęło? Ma ktoś jakiś pomysł?
- kornus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości