cbr 125 gaśnie podczas jazdy i nie tylko
• Strona 1 z 2 • 1, 2
cbr 125 gaśnie podczas jazdy i nie tylko
witam. mam honde cbr 125 z 2006r na gazniku. od czasu wizyty u mechanika dzieją się z cebrą dziwne rzeczy. W silniku bądź obok, coś zaczęło przystukiwac oraz nie chciała zapalac na zimnym powietrzu i wilgoci. Świeca okazała się nadpalona, lecz nie to jest przyczyną usterki cebry. Teraz w trakcie jazdy nawet zaczyna gasnac. Wygląda to w ten sposób, że w pewnym momencie przy dodawaniu gazu zapowietrza się lub coś, i spada z obrotów aż w konsekwencji gaśnie. Wymieniane były oleje, oczyszczony filtr powietrza. Nie mam pojęcia co boli ceberke, może ktoś byłby w stanie mi pomoc?
ps. przed wizyta u mechanika nic nie stukalo, również nie gasl, lecz stał na mrozie dwa dni, przy -1,-3.
ps. przed wizyta u mechanika nic nie stukalo, również nie gasl, lecz stał na mrozie dwa dni, przy -1,-3.
- diksus94
- Świeżak
skoro dzieje sie tak po wizycie u mechanika, jedź na reklamacje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mechanik twierdzi, ze wszystko w porządku zostało zrobione. wymiana olei, czyszczenie filtru powietrza i wymiana napędu. Motocykl u niego odpalal więc nie mógł zobaczyć że jest rzeczywiście zepsuty. Jego zdaniem wszystko gra i chula, a on wszystko zamontowal i wymienił jak należy.
- diksus94
- Świeżak
Hehe, tak to zwykle jest, że u mechanika jest wszystko okej
może coś z tym filtrem powietrza jest nie tak. Bo olej i napęd raczej wpływu nie mają większego na to co opisujesz.

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Tak... to bede tam kolo niego jezdzic az zgasnie... Tylko lipa jak wtedy nie bedzie mial zamiaru zgasnac
Ale tez napisalem tutaj temat, aby dowiedziec sie, czego to moze byc wina, czy moze to byc wina gaznika...
aha, zapomniałem dodać, że sprzeglo było regulowane, być może to jest tego wina?

Ale tez napisalem tutaj temat, aby dowiedziec sie, czego to moze byc wina, czy moze to byc wina gaznika...
aha, zapomniałem dodać, że sprzeglo było regulowane, być może to jest tego wina?
- diksus94
- Świeżak
Jako ze mam model z 2005 roku, tez zdarzalo sie ze mi gasla, szczegolnie gdy nie byla dobrze rozgrzana co zajmowalo nieraz kilka minut przy niskich temperaturach, Problemem byly - zle wyregulowane obroty, musialem je nieco podkrecic + regulacja gaznikow i zaworow i teraz jest ok. Nie wiem czy to ma z tym zwiazek ale mowie jak u mnie bylo. No i jak motor stal na mrozie (a nie powinien) to moze cos z akumulatorem?
- pietrek7557
- Bywalec
A zaworow nie slychac ?? a jesli mowisz po wymianie oleju moze wlal inny olej dlatego cos slychac w silniku albo za zadki ?? ewentualnie kable wysokiego napiecia nadruszal w trakcie wymiany niektorzy tak maja nie uwaznie. Albo zmienil filtr nie czyszczac gaznika ??
- matise07
- Świeżak
Nie ma takiej możliwości, sprawdzane już to było.
Filmik obrazujÄ…cy co siÄ™ dzieje.
http://www.youtube.com/watch?v=A3PbVrMtnQw
Filmik obrazujÄ…cy co siÄ™ dzieje.
http://www.youtube.com/watch?v=A3PbVrMtnQw
- diksus94
- Świeżak
A moze jest to wina zlego paliwa, ktore potrafi zrobic psikusa niejednemu motocyklowi. Sprobuj wlac tam paliwo dobrej jakosci np z Shella, a stare wypompowac (wiem, latwiej powiedziec trudniej zrobic)
- pietrek7557
- Bywalec
Pozbycie się starego paliwa to nie problem, bo motocykl nie ma problemów w dzień z chodzeniem. Tzn. ma, ale rzadko.
Natomiast zawsze tankowałem i tankuję 95 na BP... Także nie wiem czy to może być tego wina... Zobaczymy, zatankuję 98 na Shellu, aczkolwiek wątpię.
Natomiast zawsze tankowałem i tankuję 95 na BP... Także nie wiem czy to może być tego wina... Zobaczymy, zatankuję 98 na Shellu, aczkolwiek wątpię.
- diksus94
- Świeżak
a moze dostaje lewe powietrze?? tylko teraz dojsc gdzie?
zawory moze sie rozregulowaly?
kumpel mial podobny problem ale z troche innym moto wyregulowal zawory wyczyscil gaznik filtr spuscil troche oleju bo mechanik zalal za duzo nalal swiezego paliwa i do teraz w sumie takich powazniejszych problemow nie ma
zawory moze sie rozregulowaly?
kumpel mial podobny problem ale z troche innym moto wyregulowal zawory wyczyscil gaznik filtr spuscil troche oleju bo mechanik zalal za duzo nalal swiezego paliwa i do teraz w sumie takich powazniejszych problemow nie ma
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości