Czy dobry wybór?
• Strona 1 z 1
Czy dobry wybór?
Witam!
Mam zamiar kupić skuter teraz na wiosnę, na razie znalazłem takie 3 które potencjalnie mnie interesują. Z naciskiem na tą pierwszą, później drugą i trzecią na końcu.
1. O tą trochę podpytałem na mail'a.
Dodatkowe zdjęcia:
http://moto.allegro.pl/aprilia-sr-125-5 ... 46835.html
2. ta mi siÄ™ najbardziej podoba, ale ten rocznik
http://moto.allegro.pl/aprilia-leonardo ... 67655.html
3. ta z tego co wiem stoi już kilka sezonów na tym allegro ;P
http://otomoto.pl/aprilia-sr-aprilia-sr ... 19079.html
A od skutera oczekuję zrywności, ładnego v-max'a, nie wysokiego spalania i ładnego wyglądu.
Pozdrawiam![/code]
Mam zamiar kupić skuter teraz na wiosnę, na razie znalazłem takie 3 które potencjalnie mnie interesują. Z naciskiem na tą pierwszą, później drugą i trzecią na końcu.
1. O tą trochę podpytałem na mail'a.
- Kod: Zaznacz cały
Witam, skuter nie wymagał żadnego remontu, nowe części to pragnienie lepszych osiągów, z których jestem bardzo zadowolony.Skuter kupiłem od handlarza, który sprowadził go od pierwszego właściciela. Przegląd jest do końca miesiąca, ale w tym tygodniu idę podbić przegląd na następny rok :D. Co do ceny myślę że się dogadamy gdy przyjedzie Pan obejrzeć skuter, oraz przesyłam kilka aktualnych fotek(mam drugie lusterko).
Pozdrawiam
Dodatkowe zdjęcia:
https://hotfile.com/dl/150264565/f010f5d/reapriliasr12550.zip.html
http://moto.allegro.pl/aprilia-sr-125-5 ... 46835.html
2. ta mi siÄ™ najbardziej podoba, ale ten rocznik

Witam, jest to 4sów. Jest on bardzo zrywny. Nie wiem jaki jest v-max, ponieważ nigdy on nie był testowany pod kątem tego, ile najwięcej pojedzie, lecz 115-125km/h to spokojnie można jechać bez żadnego wysiłku.
http://moto.allegro.pl/aprilia-leonardo ... 67655.html
3. ta z tego co wiem stoi już kilka sezonów na tym allegro ;P
http://otomoto.pl/aprilia-sr-aprilia-sr ... 19079.html
A od skutera oczekuję zrywności, ładnego v-max'a, nie wysokiego spalania i ładnego wyglądu.
Pozdrawiam![/code]
- Reeves00
- Świeżak
Odpuść sobie chłopie skutera o pojemności 150/50ccm to po 1. Znałem gościa co jeździł na takim przerobionym skuterku, on mial tam chyba 80ccm, pewnego dnia wyjeżdzając ze skrzyżowania wyjechała mu babka osobówką, wzieli skuter do kontroli, silnik ponad 50ccm i zaczyna sie jazda. A najgorsze to ze zmarł, zgon na miejscu. To bylo gdzieś 4-6 lat temu do tej pory jego rodzice mają problemy, włóczą sie po sądach i nie tylko. Pomyśl, nie dość ze stracili syna to jeszcze mają głupie problemy ;/
I nie myśl, że musisz mieć wypadek żeby Ci skutera do kontroli wzieli, teraz psy są uparte na młodych gnoi na skuterach.
Kup sobie YAMAHA Aerox masz do wydania 4koła nazbieraj sobie jeszcze z 500zł i kup fajnego Aeroxa. Aerox jedzie ok 90km/h jeżeli śilnik jest w dobrym stanie poleci Ci ponad
Przemyśl jeszcze raz.
Pozdrawiam.
I nie myśl, że musisz mieć wypadek żeby Ci skutera do kontroli wzieli, teraz psy są uparte na młodych gnoi na skuterach.
Kup sobie YAMAHA Aerox masz do wydania 4koła nazbieraj sobie jeszcze z 500zł i kup fajnego Aeroxa. Aerox jedzie ok 90km/h jeżeli śilnik jest w dobrym stanie poleci Ci ponad

Przemyśl jeszcze raz.
Pozdrawiam.
- oskar9975
- Świeżak
oskar9975 napisał(a):Odpuść sobie chłopie skutera o pojemności 150/50ccm to po 1. Znałem gościa co jeździł na takim przerobionym skuterku, on mial tam chyba 80ccm, pewnego dnia wyjeżdzając ze skrzyżowania wyjechała mu babka osobówką, wzieli skuter do kontroli, silnik ponad 50ccm i zaczyna sie jazda. A najgorsze to ze zmarł, zgon na miejscu. To bylo gdzieś 4-6 lat temu do tej pory jego rodzice mają problemy, włóczą sie po sądach i nie tylko. Pomyśl, nie dość ze stracili syna to jeszcze mają głupie problemy ;/
Kup sobie YAMAHA Aerox masz do wydania 4koła nazbieraj sobie jeszcze z 500zł i kup fajnego Aeroxa. Aerox jedzie ok 90km/h jeżeli śilnik jest w dobrym stanie poleci Ci ponad![]()
Przemyśl jeszcze raz.
Pozdrawiam.
Rozumiem, ale mój tata chce coś ponad 50, ponieważ też będzie od czasu do czasu tym jeździć, a biegówka nie wchodzi w grę ;( Aerox też oglądałem i kolega mi polecał, popatrzę na aukcje

Wypowiecie się na temat tych skuterów co podałem?
- Reeves00
- Świeżak
-
zioomeek09 - Świeżak
Ta pierwsza sr 125/50 tuningu bedzie miała dosyć dobre przyśpieszenie ale dużo będzie Ci palić.
Drugą jest spoko, napewno jest bardziej oszczędny i spali dwa razy mniej paliwa niż pierwszy, do tego będzie mniej awaryjny i tani w eksplatacji.
Trzeci to zwykły 125 2t- ma mały przebieg o ile jest prawdziwy, musisz się liczyć z kosztami rejestracji bo prawdopodobnie jest sprowadzony.
Ja miałem rok temu gilere 125/50 też po jakimś tuningu, osiągi były rewelacyjne jak na skuter. Moim zdaniem lepiej mieć 125/50 niż 50cc, które jedzie powyżej tych 45km/h to i tak to już nie jest motorower...
W 125/50 może być problem z przeglądem, ja tak miałem ale tylko na jednej stacji diagnostycznej, na drugiej już żadnego problemu nie było.
Proszę nie namawiać innych do łamania prawa.
komarcc
Drugą jest spoko, napewno jest bardziej oszczędny i spali dwa razy mniej paliwa niż pierwszy, do tego będzie mniej awaryjny i tani w eksplatacji.
Trzeci to zwykły 125 2t- ma mały przebieg o ile jest prawdziwy, musisz się liczyć z kosztami rejestracji bo prawdopodobnie jest sprowadzony.
Ja miałem rok temu gilere 125/50 też po jakimś tuningu, osiągi były rewelacyjne jak na skuter. Moim zdaniem lepiej mieć 125/50 niż 50cc, które jedzie powyżej tych 45km/h to i tak to już nie jest motorower...
W 125/50 może być problem z przeglądem, ja tak miałem ale tylko na jednej stacji diagnostycznej, na drugiej już żadnego problemu nie było.
Proszę nie namawiać innych do łamania prawa.
komarcc
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
KAPELA911 napisał(a):Rox jest w pojemnośći 100cc. Ja bym nie ryzykował jazdy bez lejców, lepiej odpuść i kup 50cc ewentualnie sobie w nim coś pogrzebiesz. A jakiego spalania oczekujesz?
spalanie jak najmniejsze oczywiście tak do 5/6 l. Z tego co wiem od 16 lat można zrobić prawko na właśnie takie pojemności, więc w czym problem? ;p
pawlak200192 napisał(a):Ta pierwsza sr 125/50 tuningu bedzie miała dosyć dobre przyśpieszenie ale dużo będzie Ci palić.
ale tego drugiego spójrz na rocznik... trochę to za stare

- Reeves00
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jezeli po 1999 nie bylo liftingu to jak dla mnie jest git
a jesli byl i jest mozliwosc ze mozesz miec takiego po lifcie to lepiej po lifcie ;D Poza tym tak jak kolega wyzej patrz na stan bo to rownie wazne
jak byl uzytkowany itp 

Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości