Romet 717 4t PROBLEM!!! POMÓŻCIE!!!
• Strona 1 z 1
Romet 717 4t PROBLEM!!! POMÓŻCIE!!!
Witam!
Jakiś czas temu mój kumpel kupił sobie nowego Rometa 717 4t i jest PROBLEM!!!
Problem polega na tym, że pewnego razu kumpel odstawił motor na jakiś tydzień później przyszedł aby go odpalić niestety już nie zapalił. Raz ma iskrę raz nie ma. Kumpel wymienił moduł i było wszystko ok "jeden dzień" bo na drugi znowu to samo.
Dlatego mam ogromną prośbę w imieniu mojego kumpla jeżeli ktoś miał taki przypadek lub wie o co chodzi co może się dziać...? Bardzo proszę pomóż!!!
Jeszczę wspomnę, że cewka zapłonowa również została wymieniona na nową.
Pozdrawiam!

Jakiś czas temu mój kumpel kupił sobie nowego Rometa 717 4t i jest PROBLEM!!!
Problem polega na tym, że pewnego razu kumpel odstawił motor na jakiś tydzień później przyszedł aby go odpalić niestety już nie zapalił. Raz ma iskrę raz nie ma. Kumpel wymienił moduł i było wszystko ok "jeden dzień" bo na drugi znowu to samo.
Dlatego mam ogromną prośbę w imieniu mojego kumpla jeżeli ktoś miał taki przypadek lub wie o co chodzi co może się dziać...? Bardzo proszę pomóż!!!

Pozdrawiam!

- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
Świeca, może czasem mieć iskrę, a czasem nie, żeby to sprawdzić odkręć fajkę i przytknij sam kabel WN do masy, jeśli iskra będzie cały czas to sprawdź fajkę oraz świecę. Jeśli iskra nadal będzie raz na jakiś czas to prawdopodobnie iskrownik do wymiany, żeby to sprawdzić musisz mieć miernik cyfrowy (taki za 10zł) i trzeba zmierzyć jakie napięcie wychodzi z prądnicy/iskrownika, powinno być około 100V, dla pewności można sprawdzić przejście cewek. Jeśli napięcie będzie znacznie mniejsze lub wcale go nie będzie, to trzeba posiadać ściągacz do magneta i wymienić iskrownik na inny sprawny lub nowy.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości