Chiński 4t stracił moc po zimie
• Strona 1 z 1
Chiński 4t stracił moc po zimie
Witam. Mam problem z moim chińskim 4t, problem polega na tym że po zimie stracił moc i nie wiem czym to może być spowodowane. Wyczyściłem i wyregulowałem gaźnik i nadal to samo.
Zaznaczę też że w skuterze jest chiński cylinder za 50 zł z przebiegiem ok 3 tys km, silnik nie dymi i nie bierze oleju
Proszę o szybką odpowiedź.
Zaznaczę też że w skuterze jest chiński cylinder za 50 zł z przebiegiem ok 3 tys km, silnik nie dymi i nie bierze oleju
Proszę o szybką odpowiedź.
- adrian19970207
- Świeżak
Skoro filtr świeca i gaźnik wporzadku, to zostaje zmierzenei kompresji. A nic nie majstrowałeś przy nim przez zime? Powietrze w oponach masz? (wiem że głupie ale gość przyjechał do mnie i mówi że skuter słabo idzie a w oponach mało co wiatru, flaki).
-
KAPELA911 - Bywalec
Świeca nowa filtr powietrza i paliwa też. Pozostaje mi zmierzenie kompresji. Powietrze w oponach też mam. Gdyby się okazało że muszę wymienić cylinder to jakiej firmy polecacie mogę wydać do 200zł
- adrian19970207
- Świeżak
ja sadze ze jak ten gaznik czysciles i regulowales to go do konca rozregulowales
Jak to nie jest jakis dobry gaznik to przez zime moglo sie cos przypchac a tego nie doczysciles.
Jak kompresja bedzie to sadze ze gaznik
napisales stracil moc czyli ? odkrecasz gaz do konca a on sie dlugo zbiera ale potem ma ta predkosc czy jak ? bo jesli tak to zalewasz go. A jak jedziesz szybko i puscisz manetke szybko to gasnie Ci ?

Jak to nie jest jakis dobry gaznik to przez zime moglo sie cos przypchac a tego nie doczysciles.
Jak kompresja bedzie to sadze ze gaznik

- Jvezii
- Świeżak
Motor ładnie chodzi na wolnych obrotach a jak mu dam na full gaz to wolno się rozpędza i prędkość maksymalna spadła i jedzie tylko 40 km/h. Znasz jakiś sprawdzony sposób na sprawdzenie kompresji
- adrian19970207
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości