Junak 125
• Strona 1 z 1
Junak 125
Witam. Chciałem się Was spytać czy Junak 125 dużo się psuje? I ile pali
?

- maciejej11
- Świeżak
Jest to produkt Chiński, a jak wiadomo chiński szybko sie rozwala
Spalanie okolo 3.5l/100, gdyz jest to 4t :d
Sam mam Chińskiego ale Daelim i ma przejechane 22tys. i narazie nic, pali jak nowka

Spalanie okolo 3.5l/100, gdyz jest to 4t :d
Sam mam Chińskiego ale Daelim i ma przejechane 22tys. i narazie nic, pali jak nowka

Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
silniki te same co w innych chinczykach. od najtanszych róznia sie miedzy innymi tym, że przed sprzedaza kazdy sprzęt idzie pod oko kontrolera jakosci, kazdy silnik jest odpalany itp. najtansze chinczyki jak kupujesz w pudełku to nigdy paliwa nie widziały ;D także prawie kupujesz kota w worku xd u nas serwis prowadzi sprzedaz junaków, i własnie opowiadał że to głowna róznica. ale tak czy siak to chinol 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale przy dobrym użytkowaniu z 2 lata wytrzyma ?
Mówie o takiej spokojnej jeździe , nie katowaniu. ?

- maciejej11
- Świeżak
wytrzyma i duzo wiecej. zalezy ile jeździsz
jak jeździsz. paść żeby nie nadawał sie do jazdy to raczej szybko nie padnie. ale na pewno mozesz miec jakies drobne problemy np z napędem ( bo oryginał to syf, i pewnie łancuch rowerowy ma wiekszą wytrzymałosc xd ( zart oczywiscie ;P ) )

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A co to za rożnica Koreańczyk a Chińczyk
Ale junak pod wzgledem Wyglada to niczego sobie, na silniku to sie zbytnio nie znam, wiec sie nie wypowiadam:D

Ale junak pod wzgledem Wyglada to niczego sobie, na silniku to sie zbytnio nie znam, wiec sie nie wypowiadam:D
Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
dokladnie Senek ma racje.
motor spisuje sie mi swietnie. co do spalania to mozna jezdzic tym taniej niz kiblem i kiblem nie jest 15KKM w tym ok 4KKM w zimie nawet do minus 20 i zapowiada sie swietnie dalej bedzie nie kucal na robocie.
polecam a te pi***e ze chinol i to nie tylko na git junaka ,to dzis tyle warte jak bym Tobie powiedział zes chinol bo nie masz na klacie włosow he he
motor spisuje sie mi swietnie. co do spalania to mozna jezdzic tym taniej niz kiblem i kiblem nie jest 15KKM w tym ok 4KKM w zimie nawet do minus 20 i zapowiada sie swietnie dalej bedzie nie kucal na robocie.
polecam a te pi***e ze chinol i to nie tylko na git junaka ,to dzis tyle warte jak bym Tobie powiedział zes chinol bo nie masz na klacie włosow he he
- Budziwoj
- Świeżak
Jesli bedziesz dbał i serwisował na bieżąco to będzie jezdził i jezdził. spalanie jak na chinczyka w 4t przystało - do 4litrów przy palowaniu, wiecej nie.
Co do daelima, jest zasadnicza różnica między nim a chińczykiem - mój Daelim vt125 mimo, że ma lat 14 (w tym roku kończy) jest w takim stanie jak moje Ferro 901 z roku 2011. Dobrze było by też wspomnieć, że NAWET CHINA z przed 10 lat była 2x lepszej jakości, niż terazniejsza i mogła by być porównywana do markowych motocykli.
Co do daelima, jest zasadnicza różnica między nim a chińczykiem - mój Daelim vt125 mimo, że ma lat 14 (w tym roku kończy) jest w takim stanie jak moje Ferro 901 z roku 2011. Dobrze było by też wspomnieć, że NAWET CHINA z przed 10 lat była 2x lepszej jakości, niż terazniejsza i mogła by być porównywana do markowych motocykli.
- michau_ek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości