Zobacz wątek - Co wybrać, pomóżcie :)
NAS Analytics TAG

Co wybrać, pomóżcie :)

i inne małe pojemności
_________

Co wybrać, pomóżcie :)

Postprzez mateusz1167 » 12/10/2011, 17:02

Witam. Jestem nowy i słabo znam się na skuterach więc proszę o radę najlepszych. Mam do wyboru kilka skuterków. Skuter, potrzebny mi do jazdy po mieście, czasem gdzieś dalej, ale chciałbym też żeby jeździł w miarę szybko.

Benzer Syracuse 4T, który jest zadbany, ma mały przebieg (do końca nie wiem jaki), 4 letni, brak akumulatora, sporo o nim nie wiem bo dostałem kontakt od znajomego, ale był używany na wsi sporadycznie, cena jego to 1200-1300zł.

Drugi skuterek http://moto.allegro.pl/motobi-baotian-z ... 33576.html wszystko jest napisane w aukcji.

Trzeci sprzęt, który znalazłem http://moto.allegro.pl/motoryzacja-i1848265463.html Co powiecie na temat tego?

Router Bassa 6 miesięczny, w dobrym stanie (tyle jest napisane w ogłoszeniu), którego znalazłem ogłoszenie u siebie w mieście cena 1200zł

Keeway hurricane 2T z 2004roku, wymieniony cylinder na 70, tłok, pasek gates, rolki, olej, gaźnik. Przebieg 7tys. Dodatkowo kask, cena 1200zł

Który sprzęt radzicie mi wybrać? A może coś innego tylko proszę o oferty w województwie Podlaskim. Pozdrawiam i czekam na opinie.
mateusz1167
Świeżak

Postprzez TmK27 » 13/10/2011, 13:57

Co jak co, ale nie polecam Ci chińczyka. Najlepiej żebyś dozbierał trochę kasy i kupił markową używkę, bo kupowanie chińczyka z przebiegiem 10kkm to już chyba głupota. Dlaczego? Mam paru znajomych, którzy mają chińczyki. Jednemu z nich rypnął się rozrząd po 4kkm przebiegu (4t), zaś drugi po przebiegu 1,5kkm ma dziwną usterkę, jeszcze nie znaleźliśmy przyczyny (brak czasu) :D ale ma prawie dwukrotnie mniej mocy co w jego przypadku jest całkowitą porażką (też 4t):P Oczywiście mam jeszcze jednego znajomego z chińskim 2t. Już ma jak nic 20kkm przebiegu, ale włożył w niego prawie tyle co wart jest ten skuter :D. Czyli nasuwa się jedna myśl: zbieraj kasę i kup coś markowego, a nigdy, przenigdy chińczyka z takim przebiegiem!
TmK27
Świeżak

Postprzez 444mario » 13/10/2011, 21:26

no niestety przebieg w chinolach to wazna rzecz:D ja osobiscie sam mialem chinola kingway coliber i zero awarii przez ok.4tys km bo kupilem go z salonu :D pozniej przesiadlem sie na biegówke lecz kumple maja chinole i bardzo na nie narzekaja bo co troche sie cos sypie ;/ mysle ze powinnienies sie rozgladac za jakims kymco,tgb uzywanymi bo nimi dłuzej pojezdzisz:D a z tych co podales to bym sie zdecydowal na routera jesli juz na prawde nie bylo by w czym wybierac;D Pozdro!
444mario
Świeżak

Postprzez Leon YAMAHOWIEC » 13/10/2011, 22:23

Ja też ci proponuję coś markowego. Ja osobiście mam YAMAH'ę Jog RR i jestem bardzo zadowolony, że poczekałem i kupiłem coś lepszego fakt, że używanego ale się nic nie psuje i jest bardzo zgrabny i zrywny. Pozdro!
Leon YAMAHOWIEC
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê