jawka mustang 50 moc i predkosc
• Strona 1 z 1
jawka mustang 50 moc i predkosc
zakupiłem jawke mustang 50
chce zwiększyć jej moc i prędkość
co wymienić?
cylinder, głowice, gaznik, wał?
gdzieś czytałem że pomaga jak się włoży gaźnik z simsona, prawda?
chce zwiększyć jej moc i prędkość
co wymienić?
cylinder, głowice, gaznik, wał?
gdzieś czytałem że pomaga jak się włoży gaźnik z simsona, prawda?
- denis8888
- Świeżak
częsci do jawki nie sądrogie wiec mozna sie pokusic o wiekszy tuning. tzn własnie to co pisałes. cylinder i głowica zwieksza kompresje i pojemnosc co da na pewno wiecej mocy, jednak dostanie po tyłku wał. zmieniając go na sportowy moto bedzie miało lepiej wyważony silnik, a sam wał zwiekszy kompresje pod tłokiem która jest równie ważna. gaźnik mozna zastosowac od simsona ale nie wiem czy bez modyfikacji podejdzie. bo tam chyba szły inny mocowania. ale wiekszy gaxnik pozwoli zassać wiekszemu silnikowi wiecej mieszanki, wiec wiekszy gaźnik to podstawa. no i wydech - wiekszy silnik, wiec i więcej spalin. gdzies musza byc odprowadzane. mozna w sumie kupic sportowy wydech z gruchą
(dyfuzor plus koncówka) tylko widziałem to ustrojstwo za cene ponizej 100 zł do simsona i to bardziej blokowało silnik niz odblokowywało. wiec trzeba by to najpierw zobaczyc
(dyfuzor plus koncówka) tylko widziałem to ustrojstwo za cene ponizej 100 zł do simsona i to bardziej blokowało silnik niz odblokowywało. wiec trzeba by to najpierw zobaczyc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ngk lub denso zobacz jaki masz dlugi gwint w glowicy i taka dluga kup oczywiscie jednoelektrodowa czy jak to tam sie pisze
a mzoesz dodac jej moce tez poprzez podebranie tłoka i korbowodu w odpowiedni sposób by był zlejszy i latwiej bedzie wbijał na obroty
a mzoesz dodac jej moce tez poprzez podebranie tłoka i korbowodu w odpowiedni sposób by był zlejszy i latwiej bedzie wbijał na obroty
- tomera
- Stały bywalec
hmm
ja przerabiałem temat tuningu co prawda w ogarze ale silnik jest ten sam.
Ja zacząłem od wymiany cylindra na ten niby 60cc. Odkrec gaźnik i zobacz jaki masz kruciec ssący jeżeli jest tak jak by zaślepiony i masz tylko małą dziurkę w nim to go rozwierc. Ja wymieniłem też gaźnik na nowy ponieważ mój był dosyc w opłakanym stanie i wymieniłem dysze na większe do tego założyłem filtr stożkowy. potem wymień sobie tłumik na sportowy są takie po 70zł na allegro i przytnij kolanko wydechu tak aby się chowało 3-4 cm w wydechu. Jeszcze wsadziłem kondensator od malucha i dobrze wyregulowałem zapłon, wsadziłem z przodu zębatkę 11z a z tyłu bodajże coś koło 43-45. wszystkie zmiany podniosły mi predkośc z 50km/h do 65km/h po prostej drodze rekord z górki miałem 75 i to był jego absolutny v/max żeby nie było ważę jakieś 94kg.
ja przerabiałem temat tuningu co prawda w ogarze ale silnik jest ten sam.
Ja zacząłem od wymiany cylindra na ten niby 60cc. Odkrec gaźnik i zobacz jaki masz kruciec ssący jeżeli jest tak jak by zaślepiony i masz tylko małą dziurkę w nim to go rozwierc. Ja wymieniłem też gaźnik na nowy ponieważ mój był dosyc w opłakanym stanie i wymieniłem dysze na większe do tego założyłem filtr stożkowy. potem wymień sobie tłumik na sportowy są takie po 70zł na allegro i przytnij kolanko wydechu tak aby się chowało 3-4 cm w wydechu. Jeszcze wsadziłem kondensator od malucha i dobrze wyregulowałem zapłon, wsadziłem z przodu zębatkę 11z a z tyłu bodajże coś koło 43-45. wszystkie zmiany podniosły mi predkośc z 50km/h do 65km/h po prostej drodze rekord z górki miałem 75 i to był jego absolutny v/max żeby nie było ważę jakieś 94kg.
GSX-R 750 95r
- piotrek7714
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości