4T nie chodzi na rónych obrotach
• Strona 1 z 1
4T nie chodzi na rónych obrotach
dokładnie jak w temacie nie wiem co mam zrobic zeby skóter nie zgasł na postoju musze co chwile dac gazu, prubowałem wyregulowac gaznik ale chyba mi cos nie wyszło, bede wdzięczny jezeli ktos opisze mi dokładnie jak to zrobic
- OlchuxD
- Świeżak
po 1 znajdź śrubke od ustawiania obrotów, potem ją ustawiaj. jeżeli to nic nie daje. przyczyna moze leżeć gdzieś indziej. internet i google nie gryzą
wszystko jest opisywane jak regulować gaźnik i w tym wolne obroty

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Sprawdź czy masz szczelne połączenie filtra powietrza z gaźnikiem, czy obudowa filtra nie jest połamana i czy podkładka pod gaźnikiem nie jest popękana oraz czy ma oringi (ta podkładka). Jeśli będziesz miał nieszczelny układ dolotowy to nie wyregulujesz gaźnika. Sprawdź jeszcze czy krócieć nie jest gdzieś przełamany, tam też może ciągnąć lewe powietrze.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
albo masz pekniety cylinder
... Ale 4T tak ma, moj mi teraz nie gaśnie, Ale poprzednik, Jak na Ciepłym wyregulowalem obroty, to na zimnym silniku, miał obroty 4-6k, dopiero po 10 minutach jak sie rozgrzał wszystko było ok.;D. ale tak jak mowi kolega, Sprawdź czy lewego nie bierze... wszystkie uszczelki, wymień, bo na pewno nie sa Drogie, Miedzy gaźnikiem, a cylindrem. O, i sproboj, przejechac sie bez Filtra powietrza
, ja jak kupilem mojego, to ciagnol 30 km/h, i tez gasł, przez filtr, Zdiołem go, i jezdze bez, i jest idealnie, tylko musisz ztozek zalozyc jak co..;D

, ja jak kupilem mojego, to ciagnol 30 km/h, i tez gasł, przez filtr, Zdiołem go, i jezdze bez, i jest idealnie, tylko musisz ztozek zalozyc jak co..;D
- Alan766
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości