Aprilia Classic 50
• Strona 1 z 1
Aprilia Classic 50
Witam!
Może nie którzy z was nie dawno pomagali mi znaleść model który mi odpowiadał i znalazłem. Apka Classic 50. I mam pytanie jakie są najczęstsze problemy z tymi motorami. I czy drogie są w utrzymaniu (tzn. np. często coś się psuje i dużo trzeba kasy wyłożyć??) Po 2, mam upatrzoną jedną, ale właściciel wymienił tłok i cylinder na 70 w 2004r. Pytałem się go czy to czasem nie były chińskie części do tego moto, a on powiedział że nie wie, ale że zrobili to już dawno a do tego czasu chodzi bez zarzutu. Czy mogę mieć jakieś problemy za np. rok jak mi się zacznie piepszyć silnik, czy jeżeli wał i reszta jest oryginalna a cylinder i tłok pochodzenia np. chińskiego to, zużywają się tak szybko??
PS moto ma coś ponad 17 tyięcy przebiegu
Pozdrawiam!
Może nie którzy z was nie dawno pomagali mi znaleść model który mi odpowiadał i znalazłem. Apka Classic 50. I mam pytanie jakie są najczęstsze problemy z tymi motorami. I czy drogie są w utrzymaniu (tzn. np. często coś się psuje i dużo trzeba kasy wyłożyć??) Po 2, mam upatrzoną jedną, ale właściciel wymienił tłok i cylinder na 70 w 2004r. Pytałem się go czy to czasem nie były chińskie części do tego moto, a on powiedział że nie wie, ale że zrobili to już dawno a do tego czasu chodzi bez zarzutu. Czy mogę mieć jakieś problemy za np. rok jak mi się zacznie piepszyć silnik, czy jeżeli wał i reszta jest oryginalna a cylinder i tłok pochodzenia np. chińskiego to, zużywają się tak szybko??
PS moto ma coś ponad 17 tyięcy przebiegu
Pozdrawiam!
- miej95
- Świeżak
heh,
czy chinskie czy nie, wszystko zalezy od tego jak sie uzytkuje,
znam wiele moto któe ma kit 70/80 bez zmiany wału czy korby i nic sie nie dzieje, ale jest to odpowiednio eksploatowane,
jak kupisz nawet 50 w oryginale tez nie masz pewnosci czy poł silnika nie jest do wymiany
czy chinskie czy nie, wszystko zalezy od tego jak sie uzytkuje,
znam wiele moto któe ma kit 70/80 bez zmiany wału czy korby i nic sie nie dzieje, ale jest to odpowiednio eksploatowane,
jak kupisz nawet 50 w oryginale tez nie masz pewnosci czy poł silnika nie jest do wymiany
- tomera
- Stały bywalec
dokładnie. zalezy w jakim stanie. jak dobrze dbany, sam nie zarzniesz szybko to bedzie jeździł i jeździł. ale z tym róznie bywa. chinskie częsci mogąszybciej sie zuzywac niz oryginalne japonskie. z tym że nowy cylinder z tłokiem kosztuje nawet nie 200 zł... wiec nawet jak cos padnie za rok. koszt nie jest masakryczny
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale mniej wiecej na to odpowiedzielismy. ogólnie skuterki nie są drogie w utrzymaniu. bo to nie są sprzęty sportowe i wyczynowe. wiec o ile nie ma wielkich przeróbek tam praktycznie nic sie nie psuje. choc wiadomo co jakis czas trzeba zmienic pasekm czy tłok.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A jeszcze jedna sprawa. Co można zrobić aby zmienić troszkę ten głos?? Nie pasuje do wyglądu, brzmi jak "piła mechaniczna". Jaki tłumik można do niej zamontować aby pasował i ile to bd. mnie kosztowało (bez wymiany, znajomy się zna na motorach to mi wymieni za free), ale jaki??
Z góry dziękuję!
Z góry dziękuję!
- miej95
- Świeżak
nie da sie. kazdy wydech sportowy moze uwydatnić ten dzwięk.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości