Filtr stozkowy
• Strona 1 z 1
Filtr stozkowy
Siema wsyztkim;d
zamierzam zmienic filt powietrza na stozek poniewaz czytalem ze powikesyz moc itp. nieduzo ale zawsze cos i chyba bd lepszy glos przy przyswpieszaniu. ze bd mnieszje spalanie itp...
czytalem ze jezeli zmienie filtr to musze powiekszyc dysze..
Co musze kupic i co zrobic zeby bylo jak najlepiej.. jaki stozek, jaka dysza itp?
Mam apke RS 50 07 rok..
Zgory thx za pomoc;d
zamierzam zmienic filt powietrza na stozek poniewaz czytalem ze powikesyz moc itp. nieduzo ale zawsze cos i chyba bd lepszy glos przy przyswpieszaniu. ze bd mnieszje spalanie itp...
czytalem ze jezeli zmienie filtr to musze powiekszyc dysze..
Co musze kupic i co zrobic zeby bylo jak najlepiej.. jaki stozek, jaka dysza itp?
Mam apke RS 50 07 rok..
Zgory thx za pomoc;d
- Gothic11
- Świeżak
to nie prawda. po 1 stożek to najgorszy syf. ssie wiecej piachu niż moze
chyba że kupisz stożek za >100 zł ale wtedy bardziej sie opłąca dołozyc i wydech zmienic czy cos innego
zmieni sie głos, zwiekszy sie spalanie
a co do tjuningu. stożek sie wrzuca wtedy kiedy seryjny airbox nie daje rady przetoczyc powietrza. wtedy stożek pozwala zassac wiecej powietrza, wiec pozwolic wycisnąc z maszyny 100%. skoro nie miałeś zadnego tuningu ( wiekszy cylinder, wiekszy wydech) to ci stożek kompletnie nic nie da prócz wciągania wiekszej ilosci syfu

a co do tjuningu. stożek sie wrzuca wtedy kiedy seryjny airbox nie daje rady przetoczyc powietrza. wtedy stożek pozwala zassac wiecej powietrza, wiec pozwolic wycisnąc z maszyny 100%. skoro nie miałeś zadnego tuningu ( wiekszy cylinder, wiekszy wydech) to ci stożek kompletnie nic nie da prócz wciągania wiekszej ilosci syfu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zgadzam sie w henio12323. ja sam mam storzek i jest masakra. gdy czyszcze gaznik jest o wiele za dużo syfu, gdy jade w deszcz to storzek zaraz mi sie moczy i musze suszyc, spalanie jest wieksze to fakt, a jedyny + to ze troszke (troszke) szybciej rusza
- OlchuxD
- Świeżak
mozna kupic stozek zasloniety wtedy nic nie powinno sie moczyc w deszczu ...cos w tym stylu:
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-Aerox-YQ-5 ... 43a6755fae
http://cgi.ebay.co.uk/Yamaha-Aerox-YQ-5 ... 43a6755fae
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
no tak oczywiscie
ale za 32 Ł to lepiej wymienic sobie pół gaźnika, czy dołozyc i kupic lepszy tłok
który moze wiecej dać od filterka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):no tak oczywiscieale za 32 Ł to lepiej wymienic sobie pół gaźnika, czy dołozyc i kupic lepszy tłok
który moze wiecej dać od filterka
w dzisiejszych czasach dzieciaki maja bogatych rodzicow

a tak na marginesie sam bym taki filtr w chcial w 50tce jak bym ja mial
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm