Skrzynia biegów w RS
• Strona 1 z 1
Skrzynia biegów w RS
Siema;D
Posiadam Aprilie RS 50 2007 r. (ten nowy model).
Mam taki problem ze gdy przyjdzie mi hamowac i redukuje biegi i chce zalozmy z szostki na dowjke to mi wbija piatke i dalej nie chce. Dopiero musze troszke sprzeglo puscic i wtedy znow moge redukowac. i tak ciagle.
Dodam ze to sie dzieje jak silnik chodzi i redukuje, to wtedy wchodzi piatka i zatrzymuje motor. Wtedy jezeli stoi tak samo nie chce redukowac na nizsze dopeiro albo troszke musi byc motor w ruchu wtedy moze sie zredukuje albo musze sprzeglo troszke puszczac.
Dodam tez ze jezeli jade i redukuje pokoleji biegi(tzn wciskam sprzeglo, wbjam mniejszy bieg, puszczam sprzeglo, itd to nic sie nie dzieje) tylko jak trzymam sprzeglo i chce zbic wiecej niz jeden bieg to tak sie dzieje:( Czy to jest normalne czy juz trzeba cos ze szkrzynia robic..
z gory thx za pomoc;d
Posiadam Aprilie RS 50 2007 r. (ten nowy model).
Mam taki problem ze gdy przyjdzie mi hamowac i redukuje biegi i chce zalozmy z szostki na dowjke to mi wbija piatke i dalej nie chce. Dopiero musze troszke sprzeglo puscic i wtedy znow moge redukowac. i tak ciagle.
Dodam ze to sie dzieje jak silnik chodzi i redukuje, to wtedy wchodzi piatka i zatrzymuje motor. Wtedy jezeli stoi tak samo nie chce redukowac na nizsze dopeiro albo troszke musi byc motor w ruchu wtedy moze sie zredukuje albo musze sprzeglo troszke puszczac.
Dodam tez ze jezeli jade i redukuje pokoleji biegi(tzn wciskam sprzeglo, wbjam mniejszy bieg, puszczam sprzeglo, itd to nic sie nie dzieje) tylko jak trzymam sprzeglo i chce zbic wiecej niz jeden bieg to tak sie dzieje:( Czy to jest normalne czy juz trzeba cos ze szkrzynia robic..
z gory thx za pomoc;d
- Gothic11
- Świeżak
to normalka sprzegło się puszcza po każdym biegu a nie tak jak ty robisz ze 2-3 biegi i dopiero puszczasz.
GSX-R 750 95r
- piotrek7714
- Świeżak
nie trzeba nic robic ze skrzynia tylko trzeba zrobić cos z Toba
ty tu jestes błędem ;P musisz kazdy bieg osobno zbijać, ucz sie od razu międzygazu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości