Skuter Mikron - co to wogóle jest?=)
• Strona 1 z 1
Skuter Mikron - co to wogóle jest?=)
Witam!
Niedawno dowiedziałem się, że mój kumpel posiada nijakiego Mikrona. Pierwszy raz słyszałem tą nazwe i odrazu mówię "chinczyk", ale on ustawał że to "japoniec". Po przeczytaniu paru ogłoszeń doszedłem do wniosku, że jest to chińczyk z silnikiem na wzór Yamahy
Nie miałem nikogo w poblizu wcześniej kto wogóle ma coś do jeżdzenia, więc ogólnie podnieciłem się troche
Zapał zgasł po dzisiejszej przejazce, ten jego bzyczek nie poleci więcej niż 50km/h (są jeszcze fabryczne blokady) i co ta za przyjemność jeżeli on z górki wyleci max 60 na prostej 50
Ja te prędkosci osiągam na mrugniecie okiem.
Teraz pytanie tematu:
Czy ktoś miał doczynienia z takim "czymś"? Da rade coś wydusić z niego jak zmienimy króciec itd? Wogóle w skutach to gdzie zdejmujemy blokady? Bo ja to siedze w tych manualach co silik jest miedzy nogami a nie pod dupą
I się na tym nie znam - przynajmniej narazie, dopuki nie zaczne w tym grzebać.
Pozdrawiam a dalsze pytania pociÄ…gne po odpowiedziach
Niedawno dowiedziałem się, że mój kumpel posiada nijakiego Mikrona. Pierwszy raz słyszałem tą nazwe i odrazu mówię "chinczyk", ale on ustawał że to "japoniec". Po przeczytaniu paru ogłoszeń doszedłem do wniosku, że jest to chińczyk z silnikiem na wzór Yamahy

Nie miałem nikogo w poblizu wcześniej kto wogóle ma coś do jeżdzenia, więc ogólnie podnieciłem się troche

Zapał zgasł po dzisiejszej przejazce, ten jego bzyczek nie poleci więcej niż 50km/h (są jeszcze fabryczne blokady) i co ta za przyjemność jeżeli on z górki wyleci max 60 na prostej 50

Teraz pytanie tematu:
Czy ktoś miał doczynienia z takim "czymś"? Da rade coś wydusić z niego jak zmienimy króciec itd? Wogóle w skutach to gdzie zdejmujemy blokady? Bo ja to siedze w tych manualach co silik jest miedzy nogami a nie pod dupą

Pozdrawiam a dalsze pytania pociÄ…gne po odpowiedziach

-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Zapewne jest to 4T .
I nie bardzo da sie cos zrobic z tym silniczkiem .
Najlepiej byloby wymienic filtr na stozek i ewentualnie dopasowac wydech .
Bo zadnego gaznika i innych takich **** nie dostaniesz do tej marki.
Nie wiem jaka jest sytuacja ale ja w zyciu nie kupilbym chinczyka ani niczego chinczyko-podobnego, wolalbym kupic za ta sama cene uzywanego japonca jakiejs znanej marki.
Pozdrawiam
I nie bardzo da sie cos zrobic z tym silniczkiem .
Najlepiej byloby wymienic filtr na stozek i ewentualnie dopasowac wydech .
Bo zadnego gaznika i innych takich **** nie dostaniesz do tej marki.
Nie wiem jaka jest sytuacja ale ja w zyciu nie kupilbym chinczyka ani niczego chinczyko-podobnego, wolalbym kupic za ta sama cene uzywanego japonca jakiejs znanej marki.
Pozdrawiam
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
bmorczyk- to jast 2t
i troche sie da go tuningowac- http://www.allegro.pl/item183884746_kni ... n_kos.html
to sa dane techniczne jakies ubogie ale zawsze cos
- http://zabrze.net.pl/biskupice/wito/mikron.html
i troche sie da go tuningowac- http://www.allegro.pl/item183884746_kni ... n_kos.html
to sa dane techniczne jakies ubogie ale zawsze cos

Ostatnio edytowano 21/4/2007, 20:07 przez pawlak200192, łącznie edytowano 2 razy
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
A co ja kupiłem takie coś? Aprilia jest włoska a nie chińska
Tez bym tego nie kupił.
To nie jest żaden 4suw, bo leje olej do dozownika i słyszałem jak chodził. co do tuningu to chyba sporo był dał króciec większy i tłumniczek mniej wypchany. Co?

To nie jest żaden 4suw, bo leje olej do dozownika i słyszałem jak chodził. co do tuningu to chyba sporo był dał króciec większy i tłumniczek mniej wypchany. Co?
-
do takiego hinola to trudno bedzie z kruccem, pozostaje rozwiercenie seryjnego
tłumik mozna dopasowac od jakegos innego skuterka
tłumik mozna dopasowac od jakegos innego skuterka

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
A czy ja pisze ze aprilia jest chinska ? stary ty masz jakies problemy ?
jesli nie chcesz tego kupic ani tego nie masz to po co zakladasz ten temat ?
dla zaspokojenia swojej ciekawosci ?
ja z kolei jest bardzo ciekaw jak wygladaja panie z forum ...
A wiekszosc chinczykow (no name) sa to 4T .
Wracajac do tuningu jestem ciekaw gdzie dostaniesz czesci dedykowane do tego modelu.
Ja z czesciami tuningowymi mam problem do mojej aprilii.
Mozna jedynie kupic cos uniwersalnego , cos mozna dopsowac.
ja z kolei jest bardzo ciekaw jak wygladaja panie z forum ...
A wiekszosc chinczykow (no name) sa to 4T .
Wracajac do tuningu jestem ciekaw gdzie dostaniesz czesci dedykowane do tego modelu.
Ja z czesciami tuningowymi mam problem do mojej aprilii.
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
Dzięki Pawlak, a to nie są dwa te same linki? Skuter ma 1300km przebiegu i nie wiem czy kumpel bedzie chciał już zmieniać cylek na większy, poza tym ciekawe czy wał dałby rade przy takim pochodzeniu to wszystko mozliwe
Zobaczymy
A gdzie moge szukać coś typu co wczesniej wspomniałem - króciec, tłumniczek moze moduł jakis wkręcający na wyższe obroty i nie wiem pozatym co jeszcze.

Zobaczymy
A gdzie moge szukać coś typu co wczesniej wspomniałem - króciec, tłumniczek moze moduł jakis wkręcający na wyższe obroty i nie wiem pozatym co jeszcze.
-
bmroczyk napisał(a):A czy ja pisze ze aprilia jest chinska ? stary ty masz jakies problemy ?
ja z kolei jestem bardzo ciekaw jak wygladaja panie z forum ... topless ...
A wiekszosc chinczykow (no name) to 4T .
Ja z czesciami tuningowymi do mojej aprilii mam problem.
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
bmroczyk - Spokojnie, nie mówie przecież że powiedziałes na aprilie "chińczyk" tylko zażartowałem, że my to mamy i to nie są chińczyki. Że ja bym nie kupił. Widze, że znowu mnie nie rozumiesz i dla Twojej wiadomosci - nie mam zadych problemów.
Temat założyłem bo właściciel nia ma neta, a ja wkońcu chciałbym jeździć przynajmniej we dwie osoby a nie takie samotne rajdy
Temat założyłem bo właściciel nia ma neta, a ja wkońcu chciałbym jeździć przynajmniej we dwie osoby a nie takie samotne rajdy

-
Fenek16 napisał(a):Dzięki Pawlak, a to nie są dwa te same linki? Skuter ma 1300km przebiegu i nie wiem czy kumpel bedzie chciał już zmieniać cylek na większy, poza tym ciekawe czy wał dałby rade przy takim pochodzeniu to wszystko mozliwe
Zobaczymy
no wlasnie byly, ale jush zmieniłem

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Dobra dzięki...
Jeżeli koleś się nie zgodzi na ten cylek 65 to co radzicie? które są te częsci uniwersalne w skutach? Co do rozwiercania króćca to rozwierca zakład jakiś czy samemu kamieniem szlifierskim? Dobrze jak ścianki króćca sa takie porysowane bo wtedy wiecej oparów idzie z benzyny, a kamykiem to nie problem tylko nie wiem czy to jakiś rezultat da w tym bzyku oprócz tego, ze bedzie cały porysowany od środka.
No te dwusuwy to jest inny świat troszke

Jeżeli koleś się nie zgodzi na ten cylek 65 to co radzicie? które są te częsci uniwersalne w skutach? Co do rozwiercania króćca to rozwierca zakład jakiś czy samemu kamieniem szlifierskim? Dobrze jak ścianki króćca sa takie porysowane bo wtedy wiecej oparów idzie z benzyny, a kamykiem to nie problem tylko nie wiem czy to jakiś rezultat da w tym bzyku oprócz tego, ze bedzie cały porysowany od środka.

-
Fenek16 napisał(a):Dobra dzięki...
Jeżeli koleś się nie zgodzi na ten cylek 65 to co radzicie? które są te częsci uniwersalne w skutach? Co do rozwiercania króćca to rozwierca zakład jakiś czy samemu kamieniem szlifierskim? Dobrze jak ścianki króćca sa takie porysowane bo wtedy wiecej oparów idzie z benzyny, a kamykiem to nie problem tylko nie wiem czy to jakiś rezultat da w tym bzyku oprócz tego, ze bedzie cały porysowany od środka.No te dwusuwy to jest inny świat troszke
![]()
takie cos to mozna samemu

ps- ja takim kaminiem na wiertarce do jawki dopasowałem gaźnik od piły tylko jeszcze zamontowac

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości