Problem z Zipp Quantum - PALIWO
• Strona 1 z 1
Problem z Zipp Quantum - PALIWO
Witam, mam skuter Zipp Quantum z 2006r. Mój problem mianowicie polega na tym, że ostatnio zatankowałem do pełna bak (6 litry), po przejechaniu około 84km zajrzałem do baku a tam dno widać i paliwa mało. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego mi paliwo w takich ilościach spala? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
- Mati1422
- Świeżak
Napisz czy nie dusi się, czy ładnie wchodzi na obroty, nie faluje i czy ma siłę. Działa tak jak powinien jak normalny skuter, czy może zauważyłeś coś niepokojącego? Każda wskazówka jest ważna, powodów może być wiele np. uszkodzony kranik podciśnieniowy, przez co będzie paliwo Ci się wylewać na ziemię przy dłuższym (kilka godzin) pozostawieniu go bez odpalania. Jeśli skuter działa bardzo dobrze to przyjrzyj się dokładnie wężykom idącym od zbiornika do gaźnika. Grzebał ktoś przy gaźniku, zmieniał dysze lub coś innego?
Skuter jest z 2006, a Ty piszesz o tym teraz, czy zawsze tak było czy od jakiegoś momentu? Cylinder seryjny czy o większej pojemności?
Skuter jest z 2006, a Ty piszesz o tym teraz, czy zawsze tak było czy od jakiegoś momentu? Cylinder seryjny czy o większej pojemności?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
moze byc juz że tłok do wymiany i duzo pali... ewentualnie złe ustawienie gaźnika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Też mi dużo palił bo wychodziło około 17l na 100 km xD, ale wyregulowałem gaźnik i w trasie przy 60km/h spalił mi 3,8 l. Więc jak na ten skuter to nie dużo. W mieście oczywiście i tak spala jeszcze sporo za dużo, ale nie jest najgorzej.
-
adrianos_08 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 22 gości