Wariator w hondzie sfx50 sport, brak przyspieszenia
• Strona 1 z 1
Wariator w hondzie sfx50 sport, brak przyspieszenia
Witam. słuchajcie kupiłem wariator:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 857b5ba91a
Firmy top racing do swojej hondy sfx 50 sport , okazało się jednak że jak go założyłem to skuter dostał strasznego muła, ruszać w ogóle nie chciał a rozpędzał się naprawdę mnóstwo czasu....Nie miał za grosz jakiegokolwiek przyspieszenia...zmieniałem rolki (4,5g 5,5g 6,5g -takie były w zestawie)
ale nic to nie dało, zmieniłem także póżniej spręzynę do sprzegła która była w zestawie,ale efekt był ten sam.... w końcu musiałem założyć stary sprzęt i na tym się skończyło....Pomóżcie!
Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy...moje rolki oryginalne były o wiele cięższe, jeśli ma to jakieś znaczenie w temacie.
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 857b5ba91a
Firmy top racing do swojej hondy sfx 50 sport , okazało się jednak że jak go założyłem to skuter dostał strasznego muła, ruszać w ogóle nie chciał a rozpędzał się naprawdę mnóstwo czasu....Nie miał za grosz jakiegokolwiek przyspieszenia...zmieniałem rolki (4,5g 5,5g 6,5g -takie były w zestawie)
ale nic to nie dało, zmieniłem także póżniej spręzynę do sprzegła która była w zestawie,ale efekt był ten sam.... w końcu musiałem założyć stary sprzęt i na tym się skończyło....Pomóżcie!
Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy...moje rolki oryginalne były o wiele cięższe, jeśli ma to jakieś znaczenie w temacie.
-
lemonek - Świeżak
na 100% skałdałem wszystko chyba z 10 razy, fakt,że za 1-wszym razem nie złożyłem dokładnie podkładki która podchodzi do drugiej części wariatora (ta z poprzecznymi żeberkami do chłodzenia) ale potem było wszystko jak trzeba , poza tym na sam koniec podjechałem do paru znajomych znających się bardziej ode mnie na takich rzeczach,sądzac ,ze może popełniłem gdzieś bład ale oni robili dokładnie to samo co ja..Jestem załamany, bo 200zł poszło.. a efektów żadnych..
już wiem co jest nie tak... okazało się,że tył kopuły waiatora nie mieści się w wgłebieniu koła zębatego, które wychodziło od silnika na tej samej osi co wariator....Ten jeleń ze sklepu mielocha poprostu dał mi niewłaściwy wariator... muszę splanowac jakieś 8-9 mm z tyłu,żeby wariator chodziła jak należy.Bo tak jak było, to pasek chodził tylko w jednym położeniu i było to odrazu przełożenie na dużą prędkość.,bynajmniej nienadające się do startu..
kolego edycja się kłania nie wolno pisać post pod swoim postem
senekkorzenna
już wiem co jest nie tak... okazało się,że tył kopuły waiatora nie mieści się w wgłebieniu koła zębatego, które wychodziło od silnika na tej samej osi co wariator....Ten jeleń ze sklepu mielocha poprostu dał mi niewłaściwy wariator... muszę splanowac jakieś 8-9 mm z tyłu,żeby wariator chodziła jak należy.Bo tak jak było, to pasek chodził tylko w jednym położeniu i było to odrazu przełożenie na dużą prędkość.,bynajmniej nienadające się do startu..
kolego edycja się kłania nie wolno pisać post pod swoim postem
senekkorzenna
-
lemonek - Świeżak
Dzięki ale byłem parę razy od nich i cały czas się upierali,że był zakładany i ciut porysany etc.etc.
Zrobiłem dziś w pracy na frezarce numerycznej lekkie toczenie i już pasuje jak ulał,ale okazuje się ,że chyba sprzęgło mi nie łapie jak powinno, bo jak dodaje więcej gazu to wyje jak nie wiem co,mimo iż dość szybko nabiera prędkości. Narazie mam włożone rolki 6,5 gr zobaczę na 5,5 gr i potem mam jeszcze 4 ale przerobione na 15gr. (takie miałem oryginalnie).
Tu moje pytanie: po założeniu sprężynek wymienic wcześniej dzwon sprzęgła czy samo sprzęgło?(niestety mogę wybrać tylko jedną opcje, bo na dwie od razu mnie po prostu nie stać)..
Muszę sukcesywnie ale co miesiąc(jak wypłata będzie na koncie
)
Acha a jeśli chodzi o edycję to czytałem i staram się edytować
Zrobiłem dziś w pracy na frezarce numerycznej lekkie toczenie i już pasuje jak ulał,ale okazuje się ,że chyba sprzęgło mi nie łapie jak powinno, bo jak dodaje więcej gazu to wyje jak nie wiem co,mimo iż dość szybko nabiera prędkości. Narazie mam włożone rolki 6,5 gr zobaczę na 5,5 gr i potem mam jeszcze 4 ale przerobione na 15gr. (takie miałem oryginalnie).
Tu moje pytanie: po założeniu sprężynek wymienic wcześniej dzwon sprzęgła czy samo sprzęgło?(niestety mogę wybrać tylko jedną opcje, bo na dwie od razu mnie po prostu nie stać)..
Muszę sukcesywnie ale co miesiąc(jak wypłata będzie na koncie

Acha a jeśli chodzi o edycję to czytałem i staram się edytować

-
lemonek - Świeżak
jescze nie zmieniłem tych sprezyn,tylko się pytam czy bedę musiał też wymieniać resztę.Aktualnie mam założone rolki 6,5 gr startuje dość szybko (to mi wystarczy) tylko zaraz po starcie zaczyna mi silnik wyć (jakby się rozsprzęglał lekko).po niedługiej jezdzie (jakieś 5-10km) kapa od miejsca przenoszenia napędu (tam gdzie jest wariator i sprzęgło) jest dość nagrzana.Czekam na spręzynki: niebieskie ,żółte i czerwone. Które miałbym spróbować na początku?
-
lemonek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości