Wypożyczenia skutera na wakacje - Kymco Super 9
• Strona 1 z 1
Wypożyczenia skutera na wakacje - Kymco Super 9
Witam chciałem wypożyczyć skuter na 3-4 miesiące, wiadomo okres wakacyjny przydałby się skuterek do miasta (motor zamierzam kupić za rok - jestem w trakcie robienia kat. A)
Wpadłem na skuter Kymco Super 9 (poj. 50ccm) i chciałbym go wypożyczyć, dzwoniłem do dilera akurat nie daleko mnie mają salon (WWA-Piaseczno) chcą za 6 miesięcy wypożyczenia +OC+AC itp. 2300zł (skuter kosztuje 6700zł)
Jest sens? Szukam skuterka co pojedzie mi te 80km/h wyrwie szybko do przodu bo nie cierpię wolnej jazdy, tj. ślamazarnej...
Może ktoś słyszał żeby inne firmy proponowały podobna ofertę jak Kymco, zależy mi na wypożyczeniu (najlepiej 2-4 miesiące)
Proszę także o radę czy to dobry skuter i czy warto, ważę 120kg.
Wpadłem na skuter Kymco Super 9 (poj. 50ccm) i chciałbym go wypożyczyć, dzwoniłem do dilera akurat nie daleko mnie mają salon (WWA-Piaseczno) chcą za 6 miesięcy wypożyczenia +OC+AC itp. 2300zł (skuter kosztuje 6700zł)
Jest sens? Szukam skuterka co pojedzie mi te 80km/h wyrwie szybko do przodu bo nie cierpię wolnej jazdy, tj. ślamazarnej...
Może ktoś słyszał żeby inne firmy proponowały podobna ofertę jak Kymco, zależy mi na wypożyczeniu (najlepiej 2-4 miesiące)
Proszę także o radę czy to dobry skuter i czy warto, ważę 120kg.
-
zero22 - Świeżak
Bez sensu, kup jakieś małe supermoto na miasto albo markowy starszy skuter, potem sprzedasz go praktycznie za tą samą kasę jak nie rozwalisz, a tak 2k w plecy....żeby jeździć skuterem.... i jeszcze go oddać 

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Popieram kolegę wyżej. Za takie pieniądze wypożyczyć się nie opłaca. Za 2k kupisz dobry skuter. Nie nowy jednak lepszy od nowych "chinoli". Rozglądnij się za jakimś np. Malaguti. F12 są bardzo ładne. Ponadczasowy wygląd i firma nie byle jaka. Za te pieniądze kupisz bez problemu. W przyszłym roku sprzedasz i jak dobrze pójdzie to nic na nim nie stracisz.
- encorton
- Świeżak
i ja również popieram i sie pod tym podpisuje
za 2300 kupisz juz skuter który moze byc szybszy od seryjnie zablokowanego kymco
no i zawsze to latasz na swoim. dorzucisz jeszcze kilka stówek i masz na prawde zadbany sprzęt na niejeden sezon 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
2300 za wypożyczenie, tylko co jeśli, się go zepsuje, uszkodzi, spali gumę lub zarysuje? Pewnie sobie jeszcze doliczą. Kup coś używanego w 2000tys. zmieścisz się bez problemu, o wiele lepiej na tym wyjdziesz. Wszystko co się wypożycza, skuter/samochód/ przyczepkę, wypożycza się tylko w sytuacjach awaryjnych i to na max kilka dni, inaczej jest to mało opłacalne.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
komarcc napisał(a):2300 za wypożyczenie, tylko co jeśli, się go zepsuje, uszkodzi, spali gumę lub zarysuje? Pewnie sobie jeszcze doliczą. Kup coś używanego w 2000tys. zmieścisz się bez problemu, o wiele lepiej na tym wyjdziesz. Wszystko co się wypożycza, skuter/samochód/ przyczepkę, wypożycza się tylko w sytuacjach awaryjnych i to na max kilka dni, inaczej jest to mało opłacalne.
za 2000tys=2 mln to już nówkę ferrari kupisz

- pogromnca
- Świeżak
pogromnca napisał(a):komarcc napisał(a):2300 za wypożyczenie, tylko co jeśli, się go zepsuje, uszkodzi, spali gumę lub zarysuje? Pewnie sobie jeszcze doliczą. Kup coś używanego w 2000tys. zmieścisz się bez problemu, o wiele lepiej na tym wyjdziesz. Wszystko co się wypożycza, skuter/samochód/ przyczepkę, wypożycza się tylko w sytuacjach awaryjnych i to na max kilka dni, inaczej jest to mało opłacalne.
za 2000tys=2 mln to już nówkę ferrari kupisz
Nie czepiaj siÄ™

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
A jak nie to kup simsona
Czytałem którys z Twoich postów i pisałeś że planujesz kupić później bodajże FZ6, no to sie dobrze składa bo na simsonie ogarniesz dobrze biegi, sprzegło itd., a na pewno polecisz tym żwawiej i szybiej niz zablokowanym Kymco
Simsony nie tracą na wartości, wiec jak kupisz dobrego za 1,5k, to za tyle samo go opchniesz
W Twoim przypadku dużo lepsza alternatywa niż wypożyczanie/kupowanie skutera...
I nie piernicz ze stary i brzydki! Jak sam mówiłeś, będzie na krótki okres, wiec schowaj dumę w kieszeń i bierz bo warto

Simsony nie tracą na wartości, wiec jak kupisz dobrego za 1,5k, to za tyle samo go opchniesz

W Twoim przypadku dużo lepsza alternatywa niż wypożyczanie/kupowanie skutera...
I nie piernicz ze stary i brzydki! Jak sam mówiłeś, będzie na krótki okres, wiec schowaj dumę w kieszeń i bierz bo warto

-
Arturo925 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości