Nie Odpala Ze Startera - CBR 125
• Strona 1 z 1
Nie Odpala Ze Startera - CBR 125
Witam Wszystkich,
Od pewnego czasu mam nie mały problem ze swoja CBR'ka 125 z 2005 roku.
Po przygotowaniu do sezonu ( czyszczenie silnika , wymiana napedu , oleju , swiecy ) ,
motor nie chce odpalać ze startera , kręci i jakby chciał łapac po kreceniu manetką ale
wszystko kończy sie na niczym . Na popych na 2 biegu odpala bardzo szybko i chodzi w normie
jedyne co jest nie tak podczas jazdy to nie moge puscic go z gazu na postoju bo zgaśnie , ssanie nie pomaga.
Po podkreceniu obrotow motor ma problem ze spadnieciem z nich na ok. 3000 tys.
Gaźnik wyczyszczony ,filtry i odpowietrzniki wraz z węzykami również . Styki wszystkie podłączone Aku ok .
Co dziwne po wymianie swiecy na nowa bardzo szybko się okopciła :/ Oleju nie bierze wiec nie wiem w czym rzecz.
Ktoś poradzi cokolwiek ? Bo przyznam ze ja sam juz nie mam pomysłow . Z Góry Dzieki Wszystkim
Od pewnego czasu mam nie mały problem ze swoja CBR'ka 125 z 2005 roku.
Po przygotowaniu do sezonu ( czyszczenie silnika , wymiana napedu , oleju , swiecy ) ,
motor nie chce odpalać ze startera , kręci i jakby chciał łapac po kreceniu manetką ale
wszystko kończy sie na niczym . Na popych na 2 biegu odpala bardzo szybko i chodzi w normie
jedyne co jest nie tak podczas jazdy to nie moge puscic go z gazu na postoju bo zgaśnie , ssanie nie pomaga.
Po podkreceniu obrotow motor ma problem ze spadnieciem z nich na ok. 3000 tys.
Gaźnik wyczyszczony ,filtry i odpowietrzniki wraz z węzykami również . Styki wszystkie podłączone Aku ok .
Co dziwne po wymianie swiecy na nowa bardzo szybko się okopciła :/ Oleju nie bierze wiec nie wiem w czym rzecz.
Ktoś poradzi cokolwiek ? Bo przyznam ze ja sam juz nie mam pomysłow . Z Góry Dzieki Wszystkim

-
Bodzio89 - Świeżak
hmm czarna swieca i słabe odpalanie to moze byc przyczyna źle wyregulowanego gaźnika. robiłes to sam czy zlecałeś komuś ? moze masz źle ustawioną dawke paliwa wtedy własnie ciezej odpala i tak chce łapac a nie może. no i potrafi czasem zadymić
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- _teddy_
- Świeżak
a no włąsnie bo ty masz gaźnik czy juz wtrysk ? jak gaźnik to jest cos takiego jak samoczynna regulacja ?
u mnie w serwisie 40 zł regulacja

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jeżeli rozrusznik dobrze kręci wiec akumulator i sam rozrusznik mozna odpuscic. jeżeli ma ustawione poprawnie zawory (to jest przyczyna słabego palenia) to tez mozna odpuscic sobie. wiec pozostaje gaźnik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości