Duzy problem z simsonem pomocy
• Strona 1 z 1
Duzy problem z simsonem pomocy
Wiec jak odpale sima na zimnym na kopke to zapali do szczalu jak sie zagrzeje i zgasze to nie zapale go jedynie na popych odrazu mowie paliwo dochodzi i iskra jest ale mysle ze moze byc cewka zepsuta co o tym sadzicie
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci 

- Slomyr
- Świeżak
predzej gaźnik źle wyregulowany i zbyt bogata mieszanke podaje na ciepłym silniku i zalewa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tylko że gaźnika nie ustawia sie pod ksiazke ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dobra wiesz swoje ale co ma temperatura do gaznika jak sie iskra traci podcisnieniem o jak cewka jest zimna to zapalisz zagrzeje sie to nie bo ci iskry nie da chocby gaznik zle wyregulowany to i tak powinien zapalic bo mało paliwa i tak zapali tyle zle pojedzie a jak za duzo to bedzie wiecej kopcił i mi tu nie mowcie byle głupot bo ja na takich motorkach zeby zgryzłem i sie troche znam
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci 

- Slomyr
- Świeżak
to skoro tak sie znasz to po co sie pytasz ? nie czaje...
ja mówie swoja teorie i juz.
ja mówie swoja teorie i juz.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pytam sie dla pewnosci bo ja tego simsona chce kupic bo koles u mnie byl a moj ojcicec robil z tym tyle co ty na oczy nie widziales jeszcze raz mowie ze dla pewnosci bo gaznik napewno czysciutki filrt tez wiec to nie to dlatego moze byc cewka bo jak sie zagrzeje to ona zwarcie robi i nie ma iskry

- Slomyr
- Świeżak
magik2208 napisał(a):Moze i glupie ale prawdziwe. Kumplowi normalnie jechal na zimnym, a jak juz nabral sporo temp to zdychal, rozebral wymienil caly kosz sprzeglowy i dziala. To prawda jakby cos;)
bo mu sprzegło ślizgało ?!
- tomera
- Stały bywalec
jescze jeden problem simson jak sie zagrzeje to nie chce wchodzic na obroty tzreba dac full gaz i po 1minucie wkreca sie na obr i swieca jest cala czarna nie wiem dlaczego

- Slomyr
- Świeżak
A wlasnie nie ojciec powiedzial zeby na platynki zoabczyc i wlasnie bylo tak ze pzrerwy nie mialy a powiny byc i przyspieszyc zaplon i bylo git jedzilem wgl fajnie gites ale pozniej zas to samo nie wkreca sie na obroty mogl klinek zerwac lub kondesator albo zas sie pzrestawilo bede musial przerobic go na elektronika i lepiej taniej wychodzi a ze skutera zaplon to szkoda kasy

- Slomyr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości