Niewyważone opony?
• Strona 1 z 1
Niewyważone opony?
Witam raz jeszcze,
znajomy wjechał na skuterze w krawężnik bokiem koła i uderzył śrubą mocującą, od tego czasu odczuwalnie ciężej chodzi kierownica, oraz przy puszczeniu kierownicy BARDZO znosi w lewą stronę. Koło nie lata, a także nie było to wielkie uderzenie, ledwo 10 km/h, więc aż takich skutków być nie powinno, a jednak.
Także co najlepiej sprawdzić w takiej sytuacji? Mniej więcej spojrzałem już na parę rzeczy, ale wszystko wydaje się w porządku. Możliwe, że opona jest nie wyważona?
znajomy wjechał na skuterze w krawężnik bokiem koła i uderzył śrubą mocującą, od tego czasu odczuwalnie ciężej chodzi kierownica, oraz przy puszczeniu kierownicy BARDZO znosi w lewą stronę. Koło nie lata, a także nie było to wielkie uderzenie, ledwo 10 km/h, więc aż takich skutków być nie powinno, a jednak.
Także co najlepiej sprawdzić w takiej sytuacji? Mniej więcej spojrzałem już na parę rzeczy, ale wszystko wydaje się w porządku. Możliwe, że opona jest nie wyważona?
- szajbat
- Świeżak
krzywa rama, pogiete zawieszenie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przy 10 km/h prawdopodobienstwo jest małe żeby rama sie wykrzywiła. zalezy jeszcze jak upadł. ale tak czy siak nie wiem czy w ogóle było by to mozliwe. wiec raczej krzywa rama odpada
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiec to raczej wina łozyska na głowce ramy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości