Zawór wydechowy
• Strona 1 z 1
Zawór wydechowy
Czy opłaca się kupować zawór wydechowy do aprili rs 125 , przy małych obrotach (do 7) motor bardzo muli a przy 7 nagle wyrywa do przodu i na większych biegach za bardzo już to różnicy nie ma , ale na 1 , 2 muli bardzo
Podobno z zaworem będzie przyspieszał płynnie i mniej spalał
Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda , czy warto kupować i ile takie coś kosztuje
Ja mam go ciągle zakrytego blachą (od poprzedniego właściciela ) Nie wiem czy to dobrze czy źle
Podobno z zaworem będzie przyspieszał płynnie i mniej spalał
Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda , czy warto kupować i ile takie coś kosztuje
Ja mam go ciągle zakrytego blachą (od poprzedniego właściciela ) Nie wiem czy to dobrze czy źle
- tomekpiatek
- Świeżak
no mój tak samo od 7 leci ale na początku to ciężko jest , mój znajomy ma i jak daje full gaz to rusza mu i od razu na 7 tyś wskakuje i szybko rusza , a mój 1.....2....3...4..5..6.7.8 tak obroty wchodzą
Czyli rozumiem że jak chwilowo mnie nie stać to ta dziura ma być zakryta tak? bo niektórzy mówią że ma być odkryta ...
Podobno można coś z nim zrobić żeby było lepiej niż z blachą , bo aktualnie mam zasłonięte
Czyli rozumiem że jak chwilowo mnie nie stać to ta dziura ma być zakryta tak? bo niektórzy mówią że ma być odkryta ...
Podobno można coś z nim zrobić żeby było lepiej niż z blachą , bo aktualnie mam zasłonięte
- tomekpiatek
- Świeżak
haha o czym wy mówicie ? jak to kupowac zawór ? zawór masz albo masz zdemontowany albo motocykl nie posiada takiego. akurat zawór sprawia że motocykl jedzie jak jedzie. zdemontowanie go znacznie pogorszy osiągi. zawór działa tak że do pewnych obrotów moze do tych 7 tysięcy zawór jest zamkniety - zmniejsza sie okno wylotowe do tego poziomu że tworzy sie odpowiednie cisnienie - moto mniej pali i ma lepszy dół. z kolei jak sie otworzy okno sie powieksza i jest mozliwosc by motocykl zasysał wiecej mieszanki z wydechu co sie przekłada na wiekszą moc. jak zawór wywalisz to moto wiecej pali zwłaszcza przy srednich i niskich predkosciach i z samego dołu nie ma w ogóle mocy. a to że ciagnie na wysokich to jest specyfika pracy 2takta.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie .... Ja mam dziurę w cylindrze na zawór a na internecie (na allegro) ludzie pełno sprzedają zaworów do aprili i można je kupić i normalnie pasują , bo ja mam w motorze wszystko do zaworu (chyba tak to szło) ale nie mam zaworu
- tomekpiatek
- Świeżak
no to jezeli tak to mozesz kupic na pewno poprawi sie dół obrotowy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mógł sie uszkodzic
ew ktos pomyslał ze to bedzie tjuning

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam silniczek chyba od tego zaworu ale nic więcej , no nie wiem czemu może się rozwalił albo coś ... Chwilowo mnie nie stać niestety ceny są od 400 do 900 złoty , chyba że okazję się znajdzie
- tomekpiatek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości