Skuter do 5000 zł, na codzień m.in do szkoły i na treningi
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Skuter do 5000 zł, na codzień m.in do szkoły i na treningi
- Jakie masz doświadczenie - 1500 km na chiniolu realowskim
- Wiek, waga, wzrost, 14, 56, 168
- Do jakich celów chcesz używać motocykla - szkoła, treningi
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 5000 zł na skuter + zabezpieczenia (alarm, blokady)
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - skuter (sportowy)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? romety 717, 767 (ktoś się może na temat ich wypowiedzieć?)
- możliwość jazdy we dwoje
Prosiłbym o wypowiedź na temat tych romecików i polećcie coś fajnego według kryteriów (niekoniecznie patrzcie na moje wymiary, może być duży)
Dziękuję!
- Wiek, waga, wzrost, 14, 56, 168
- Do jakich celów chcesz używać motocykla - szkoła, treningi
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 5000 zł na skuter + zabezpieczenia (alarm, blokady)
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - skuter (sportowy)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? romety 717, 767 (ktoś się może na temat ich wypowiedzieć?)
- możliwość jazdy we dwoje
Prosiłbym o wypowiedź na temat tych romecików i polećcie coś fajnego według kryteriów (niekoniecznie patrzcie na moje wymiary, może być duży)
Dziękuję!
- Apsik.
- Świeżak
żaden z tych rometów nie jest lepszy-oba to g**no
za taka kasę to szukaj lepiej firmowego skutera np. yamaha aerox a nie jakiś chiński shit
za taka kasę to szukaj lepiej firmowego skutera np. yamaha aerox a nie jakiś chiński shit
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
wypraszam sobie...ja mam rometa 767 i od dwóch (zaraz trzech) lat ani razu mnie nie zawiódł, i ani razu nie był w naprawie (tylko przeglądach).
Nie wiem czy mi się trafił taki model czy tak o niego dbam.
Jedyny problem jaki mam to plastiki, ale jak będziesz jeździł po asfalcie to nie powinno się nic dziać.
Co do tych kryteriów co podałeś to on je spełnia.
Nie wiem czy mi się trafił taki model czy tak o niego dbam.
Jedyny problem jaki mam to plastiki, ale jak będziesz jeździł po asfalcie to nie powinno się nic dziać.
Co do tych kryteriów co podałeś to on je spełnia.
- dkaczmarek7
- Świeżak
Za 5000 zł to kup sobie sr, aerox lub coś w tym stylu a nie chiński . . .
Za 5000 zł roxa możesz dostać rocznik około 2006 i uwierz że będziesz w 100% zadowolony niż kupując takie badziewie made in china, przemyśl to..
Pozdro
Za 5000 zł roxa możesz dostać rocznik około 2006 i uwierz że będziesz w 100% zadowolony niż kupując takie badziewie made in china, przemyśl to..
Pozdro
-
DamianN - Świeżak
Jeśli można wiedzieć to dlaczego nowego?
Możesz upolować niezły sprzęt jak nówka do 5 tys
No ale Twój wybór, z tych co podałeś to oby 2 to jeden ch**
Więc bierz który Ci się bardziej podoba.
Nie ma lepszy, gorszy bo wszystkie majÄ… takie same silniki made in china
masz ostrzeżenie za wulgaryzmy.Przyhamuj wiec język.
senekkorzenna
Możesz upolować niezły sprzęt jak nówka do 5 tys

No ale Twój wybór, z tych co podałeś to oby 2 to jeden ch**

Więc bierz który Ci się bardziej podoba.
Nie ma lepszy, gorszy bo wszystkie majÄ… takie same silniki made in china

masz ostrzeżenie za wulgaryzmy.Przyhamuj wiec język.
senekkorzenna
-
DamianN - Świeżak
Za tÄ… cenÄ™ nie kupisz nic nowego typu aerox, sr.
Ale można kupić za tą kwotę roxa w stanie idealnym, i na pewno będziesz bardziej zadowolony niż kupując tego rometa..
Nikt nie zwraca uwagi na tego typu skutery , a na aeroxa, sr itd.. owszem
Będziesz starszy to będziesz się śmiał że śmigałeś na chinczolu zamiast na roxie czy tam srce bo wtedy raczej będziesz wiedział że tego typu skutery to szajs nic więcej.
Przemyśl to.
Pozdro
Ale można kupić za tą kwotę roxa w stanie idealnym, i na pewno będziesz bardziej zadowolony niż kupując tego rometa..
Nikt nie zwraca uwagi na tego typu skutery , a na aeroxa, sr itd.. owszem

Będziesz starszy to będziesz się śmiał że śmigałeś na chinczolu zamiast na roxie czy tam srce bo wtedy raczej będziesz wiedział że tego typu skutery to szajs nic więcej.
Przemyśl to.
Pozdro
-
DamianN - Świeżak
Co do Rometów:
Kruche plastiki (wystarczy niewielka gleba i połowa plastików sie łamie), niewygodny w porównaniu z markowymi sprzętami (twarde siedzenie niczym deska pokryta szmatą), hamulce porażka (przedni czasem świruje i szarpie, tylni szkoda gadać... w rowerze mam mocniejszy hamulec), bardzo mułowaty i nawet tuningiem nic z niego nie wyciągniesz. I to chyba wsio co zaobserwowałem po przejażdżce na tym
Może i sie nie psuje tak jak niektóre chińczyki, ale jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia...
Za tą kasę spokojnie możesz kupić nowe TGB i Kymco, lub coś z bardziej renomowanych marek, ale używane np. Aerox, SR, Speedfight itp.
Kruche plastiki (wystarczy niewielka gleba i połowa plastików sie łamie), niewygodny w porównaniu z markowymi sprzętami (twarde siedzenie niczym deska pokryta szmatą), hamulce porażka (przedni czasem świruje i szarpie, tylni szkoda gadać... w rowerze mam mocniejszy hamulec), bardzo mułowaty i nawet tuningiem nic z niego nie wyciągniesz. I to chyba wsio co zaobserwowałem po przejażdżce na tym

Może i sie nie psuje tak jak niektóre chińczyki, ale jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia...
Za tą kasę spokojnie możesz kupić nowe TGB i Kymco, lub coś z bardziej renomowanych marek, ale używane np. Aerox, SR, Speedfight itp.

-
Arturo925 - Stały bywalec
Jak już będziesz kupował to najlepiej jak już chcesz koniecznie tego nowego to chłodzony cieczą, ale przemyśl dokładnie zakup aeroxa, sr, speedfight bo to są na prawdę super skuterki w porównaniu do tych china..
-
DamianN - Świeżak
SR, Aerox, SpeedFight - Święta Trójca skuterów, Romeciki, mogą im co najwyżej opony wylizać ;p. Oczywiście takie zestawienie, bo są to obecnie chyba najpopularniejsze skutery można doliczyć do nich również: Gilere Runner, Derbi GP1, Suzuki Katane, Piaggio NRG itp. Zresztą zobrazuj sobie taką sytuacje: stoi grupka dupeczek z gimnazjum, jak zrobisz większy szpan? Jadąc na gumie SR'ką, czy tocząc się jak pipa Rometem?
. Za tą cenę wyrwiesz jakąś markową suczkę z lat 2004r.-2007r. Opłaci się stokrotnie.

- Sniper075
- Świeżak
Wybaczcie, ale jesteście żałośni. ŻADNA normalna dziewczyna nie obejrzy się za plastikową hulajnogą (wszystkie skutery). One były tworzone z myślą o emerytach jeżdżących w weekendy na rybki. Za 5k zł kupisz już w bardzo dobrym stanie coś z AM6 lub Derbi, polecam SM/enduro, bo ścigacz nie dość, że dużo słabsze zawieszenie to jeszcze ten dźwięk w ogóle nie pasuje.
Jakakolwiek próba szpanu skuterem = wieś i prostactwo.
Odsyłam Cie do regulaminu w punkcie pisania dużymi literami./Nie wrzeszcz ponieważ nikt tu głuchy nie jest/.
Co do Twojej oceny stanu psychiki dziewczyn to mam nadzieje że poparta ona jest badaniami naukowymi!
Uznaje Twoja wypowiedź za spam ale dzisiaj tylko upomnienie,następny raz bez taryfy ulgowej.
senekkorzenna
Jakakolwiek próba szpanu skuterem = wieś i prostactwo.
Odsyłam Cie do regulaminu w punkcie pisania dużymi literami./Nie wrzeszcz ponieważ nikt tu głuchy nie jest/.
Co do Twojej oceny stanu psychiki dziewczyn to mam nadzieje że poparta ona jest badaniami naukowymi!
Uznaje Twoja wypowiedź za spam ale dzisiaj tylko upomnienie,następny raz bez taryfy ulgowej.
senekkorzenna
- Zivtam
- Świeżak
Wybacz mi, że cię pojadę! Nie widzisz że w całej rozmowie chodzi o skuter. I w dupie mam twoje zdanie na temat szpanu. Nie umiesz zaimponować dziewczynie inaczej niż jakimś enduro? To jest żałosne, właśnie!
pisz na temat a nie wdawaj się w jałowe dyskusje.Teraz tylko upomnienie ale następny raz bez taryfy ulgowej.
senekkorzenna
pisz na temat a nie wdawaj się w jałowe dyskusje.Teraz tylko upomnienie ale następny raz bez taryfy ulgowej.
senekkorzenna
- Apsik.
- Świeżak
Szkoda, że nie wyczuliście ironii w moim poście... ech :/
Ja również bym polecał coś w manualu, bo na pewno czasem będziesz chciał pojeździć sobie na moto ot tak dla funu, a w tej kwestii biegówki biją na głowę skutery. Jak już koniecznie skuter to jakiś z tych, które wcześniej wymieniłem, ale jeszcze się zastanów, bo możesz później trochę żałować
PS. Pierwsze skutery, chyba Vespy, były tworzone z myślą o kobietach, z emerytami i rybami mającymi niewiele wspólnego
Ja również bym polecał coś w manualu, bo na pewno czasem będziesz chciał pojeździć sobie na moto ot tak dla funu, a w tej kwestii biegówki biją na głowę skutery. Jak już koniecznie skuter to jakiś z tych, które wcześniej wymieniłem, ale jeszcze się zastanów, bo możesz później trochę żałować

PS. Pierwsze skutery, chyba Vespy, były tworzone z myślą o kobietach, z emerytami i rybami mającymi niewiele wspólnego

- Sniper075
- Świeżak
Ja potrafię zaimponować dziewczynie intelektem i charakterem, nie muszę posiadać żadnych dodatkowych pomocy. Miałem na myśli to, że prędzej ktoś zwróci uwagę na crossika pędzącego ulicami miasta niż na kolejnego, szarego kibla.
Jeśli już naprawdę nie masz wyjścia kup skuter, ale markowy, najlepiej 2T. Do pięt to manualowi nie dorasta, ale cóż, skoro nie ma innej możliwości.
Tylko miej świadomość tego, że skuter to bardziej "narzędzie" zastępujące rower, a nie motorek.
PS. Nie chodzi mi o Vespy, tylko o dzisiejsze skuterki. A jak producenci zobaczyli, że dzieciaki to kupują to zaczęli tworzyć "sportowe" skutery, np aeroxy itp, a nie powinni. Skuter to skuter, motor to motor.
motor, to silnik, klub sportowy
to na czym jeździsz to nie motor tylko motocykl
madcap
Jeśli już naprawdę nie masz wyjścia kup skuter, ale markowy, najlepiej 2T. Do pięt to manualowi nie dorasta, ale cóż, skoro nie ma innej możliwości.
Tylko miej świadomość tego, że skuter to bardziej "narzędzie" zastępujące rower, a nie motorek.
PS. Nie chodzi mi o Vespy, tylko o dzisiejsze skuterki. A jak producenci zobaczyli, że dzieciaki to kupują to zaczęli tworzyć "sportowe" skutery, np aeroxy itp, a nie powinni. Skuter to skuter, motor to motor.
motor, to silnik, klub sportowy
to na czym jeździsz to nie motor tylko motocykl
madcap
- Zivtam
- Świeżak
Skuter to też motocykl/motorower, czy wam się to podoba, czy nie. Niedawno w którymś temacie pisałem to samo sportach 50ccm. Po prostu różnią się wyglądem, to tak jakby powiedzieć, że tylko enduro to motocykle.
- Sniper075
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości