czy opłaca mi się kupic tego ktm
• Strona 1 z 1
czy opłaca mi się kupic tego ktm
Witam czy moglibyście mi poradzic czy opłąca mi się kupic ktm http://allegro.pl/ktm-lc2-125-50-motoro ... 04138.html
i jak można by go odblokowac. Czy może jakąś dt tylko najlepiej 125/50
pozdrawiam
p.s może ktoś ma do sprzedania taką dt 125/50 z dolnegośląska lub okolic
i jak można by go odblokowac. Czy może jakąś dt tylko najlepiej 125/50

pozdrawiam
p.s może ktoś ma do sprzedania taką dt 125/50 z dolnegośląska lub okolic

- ladeklz
- Świeżak
ktm jest niezły lecz wygląda jak niechciane dziecko ktma. ma silnik taki sam jak w yamasze DT 125 tyle że na aluminiowym cylku. generalnie motorek jest niezły. czy ktm czy DT to twój wybór. ktm mocniejszy do DT jest wiecej częsci. tylko martwi mnie jedno po co ci 125/50 ? przecież to jest nielegalne.. w przypadku nawet drobnego wypadku nietyle pewnie ty co rodzice mogą ponieść spore konsekwencje. w dodatku co rok musisz z takim potworem iśc na przęgląd i raczej nikt ci nie podbije przeglądu jak spojzy na tak duzy motocykl 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
chciałbym kupic 125/50 poniewaz czasami musiałbym jakies 5-7 km przejechac po ulicy głównie to po górach bym jeżdził
a jak z tym odblokowaniem? szukałem w google ale nie mogłem nic znalezc ;(. Wypadek raczej nie wchodzi w gre
po ulicy spokojnie jeżdze nie jestem jakims dzieckiem dla którego 130 km/h na liczniku jest powodem do podniecenia. gdyby tak było kupił by jakiegos ścigacza
wracając do ktm czy ta cena jest dobra? dzięki za odpowiedź

- ladeklz
- Świeżak
po 1) taką 50tką mozna spokojnie zrobic kilkadziesiąt km bez problemu. sprzedałem yamahe DT 50 i koleś odemnie pojechał niądo domu ( miał ponad 250 km ). blokada znajduje sie zapewne na module. wystarczy zmienic moduł. hahaha ty myslisz że wypadki są tylko wtedy kiedy jedziesz 130 ? <lol2> wiesz co widać jak niedoswiadczonym kierowcą jestes i nie polecam ci nawet myślec o 125 ccm... sporo wypadków dochodzi jak ludzie jeżdżą przepisowo. wystarczy że znajdzie sie inny wariat, lub dojdzie przypadek losowy. dam przykład kumpla. jechał na stancje benzynową. i w okół stacji jest sporo róznych zakładów, i gdy ten zawracał do dystrybutora koleś oczywiscie łamiąc prędkosc nie zauwazył go nie zdązył wyhamować i puknał kolege. skonczyło sie na uszkodzonym przodzie motocykla i kilku plastikach do wymiany. koledze akurat nic sie nie stało. oczywiscie zostałą wezwana policja i potem było dochodzenie. wyszło że koleś miał skutera z cylkiem 80 ccm. nie wiem jakie miał konkretnie konsekwencje ale wiem że miło jak by sie wydawac mogło (dostał by pół nowego skuterka) nie skonczyło...
czy cena jest dobra ciezko powiedziec. kolega za 125/125 ceni sobie jakies 4500 i z tego co wiem moto jest na prawde zadbane bo przeszedł kapitalke w serwisie ktma. no 125/50 moze i niektórych cieszy stąd pewnie wieksza cena. ciezko sie ustosunkować czy jest dobra czy nie
Heniek to nie opowiadanie o wypadkach,nie spamuj i staraj się trochę krócej pisać.OK Takie opowiadania to w hydepark.
senekkorzenna
czy cena jest dobra ciezko powiedziec. kolega za 125/125 ceni sobie jakies 4500 i z tego co wiem moto jest na prawde zadbane bo przeszedł kapitalke w serwisie ktma. no 125/50 moze i niektórych cieszy stąd pewnie wieksza cena. ciezko sie ustosunkować czy jest dobra czy nie
Heniek to nie opowiadanie o wypadkach,nie spamuj i staraj się trochę krócej pisać.OK Takie opowiadania to w hydepark.
senekkorzenna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i tu sie myslisz ze latwo sprzedac,
teraz wszyscy chcca sie pozbyc bo problem z przeglÄ…dami bo wczesniej byly co 2 lata albo bezterminowo,
co do tematu to ja bym nie bral ktm'a ponieważ ma alu cyl a z doswiadczenia wiem ze lepiej jest miec zeliwo bo wiecej szlifów mozesz zaliczyc a w alu kupujesz tloki o 0.01 wieksze i najczesciej jest tylko 4 a do zeliwa jest nie raz po 6 nadwymiarów,
Ponieważ w temacie nie ma o wypadkach ,do tego jest inny dział to usunąłem tą cześć Twojej wypowiedzi.
senekkorzenna
teraz wszyscy chcca sie pozbyc bo problem z przeglÄ…dami bo wczesniej byly co 2 lata albo bezterminowo,
co do tematu to ja bym nie bral ktm'a ponieważ ma alu cyl a z doswiadczenia wiem ze lepiej jest miec zeliwo bo wiecej szlifów mozesz zaliczyc a w alu kupujesz tloki o 0.01 wieksze i najczesciej jest tylko 4 a do zeliwa jest nie raz po 6 nadwymiarów,
Ponieważ w temacie nie ma o wypadkach ,do tego jest inny dział to usunąłem tą cześć Twojej wypowiedzi.
senekkorzenna
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
no akurat kolega nie ma wystawionej jej nigdzie, nie wiem moze juz sprzedał choć niedawno widziałem że na gg miał opis że wciąż sprzedaje.
świrus z pierwszym stwierdzeniem sie zgodze, racja teraz sie sporo ludzi wyzbywa 125/50 z racji przeglądów
ale co do alu cylków. wcale tak tragicznie nie jest bo jak strzeli tłok to nie zawsze cylek sie uszkadza - rzadziej niz tłok który strzeli w żeliwie. w takim lc2 tłok zmieniasz co 15 tyś km przy ostrej jeździe wiec chyba nie jest to jakas mała liczba żeby nie można było dopilnować tłoczka i go wymienic. pozatym niech robi rocznie te 15 tysi.... to masz 3 -4 lata minimum. wątpie żeby tyle trzymał ten motor
świrus z pierwszym stwierdzeniem sie zgodze, racja teraz sie sporo ludzi wyzbywa 125/50 z racji przeglądów
ale co do alu cylków. wcale tak tragicznie nie jest bo jak strzeli tłok to nie zawsze cylek sie uszkadza - rzadziej niz tłok który strzeli w żeliwie. w takim lc2 tłok zmieniasz co 15 tyś km przy ostrej jeździe wiec chyba nie jest to jakas mała liczba żeby nie można było dopilnować tłoczka i go wymienic. pozatym niech robi rocznie te 15 tysi.... to masz 3 -4 lata minimum. wątpie żeby tyle trzymał ten motor

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
on o tym wie ale i tak kupic co bedzie chciał,
odpowiadajac na 1 posta tzn "Witam czy moglibyście mi poradzic czy opłąca mi się kupic ktm http://allegro.pl/ktm-lc2-125-50-motoro ... 04138.html"
Ja ci radze ze sie nie opłaca ;p lepiej yamahe chyba ze juz naprawde sie uparłes na ktm'a
odpowiadajac na 1 posta tzn "Witam czy moglibyście mi poradzic czy opłąca mi się kupic ktm http://allegro.pl/ktm-lc2-125-50-motoro ... 04138.html"
Ja ci radze ze sie nie opłaca ;p lepiej yamahe chyba ze juz naprawde sie uparłes na ktm'a
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
a czemu odradzasz KTMa ? podaj jakis sensowny powód ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości