Jaki gaźnik do ktm go 50?
• Strona 1 z 1
Jaki gaźnik do ktm go 50?
Tak jak w temacie.
Ostatnio cieknie mi z gaźnika i mam zamiar go wymienić. Wie ktoś może od czego będzie pasował bo ciężko o orginał.
Ostatnio cieknie mi z gaźnika i mam zamiar go wymienić. Wie ktoś może od czego będzie pasował bo ciężko o orginał.
- kyrtap
- Świeżak
ja tam do tego pierdzipęda nie wsadzał bym innego. pasować moze od wszystkiego. kwestia dobrania odpowiednich dysz i regulacja. gaźnik to gaźnik sporo gaźników pasuje do spokojnych moto jak i do bardziej usportowionych. jeżeli znajdziesz gaźnik o tej samej średnicy gardzieli, i kupisz sobie zestaw dysz (moze oryginalne z twojego ktma bedą pasowały) i poustawiasz to powinno działać bez zarzutu
tylko ja mam inne pytanie ? skąd ci cieknie ? gaźnik nie psuje sie od tak żeby go wymienic, o ile nie ma uszkodzen mechanicznych to nie ma potrzeby go wymieniac

tylko ja mam inne pytanie ? skąd ci cieknie ? gaźnik nie psuje sie od tak żeby go wymienic, o ile nie ma uszkodzen mechanicznych to nie ma potrzeby go wymieniac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie umiem ci powiedzieć skąd mi cieknie. Nie znam się na tym dlatego pytam.
Ogólnie ten skuter ma źle ustawiony gaźnik i mechanik powiedział że bardzo ciężko go ustawić i sam nie dał rady. Stąd pomysł żeby nowy kupić. A skuter mam zamiar poddać tuningowi ale tylko zewnętrznemu a nie mechanicznemu ale musi jakoś jeździć;]
Ogólnie ten skuter ma źle ustawiony gaźnik i mechanik powiedział że bardzo ciężko go ustawić i sam nie dał rady. Stąd pomysł żeby nowy kupić. A skuter mam zamiar poddać tuningowi ale tylko zewnętrznemu a nie mechanicznemu ale musi jakoś jeździć;]
- kyrtap
- Świeżak
yhym masz rzadki skuter dlatego ciezko ci bedzie cokolwiek dopasować. ale jak mechanik rozkłada ręce znaczy że jakiś słaby mechanik z niego. oddaj moze od innego. tam jak napisałem ciec praktycznie nie ma skąd. jak z połowek to co uszczelka i nie cieknie. jak igliczka puszcza - mozna dopasowac nową. jak wiesz skad cieknie moze poszukaj w necie fotek gaźników i zaznacz miejsce którym cieknie to moze cos poradzimy na to 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przeciez tam chyba siedzi silnik minarelli horizontal (ewentualnie vertical),więc powinien pasować z czesciami od aeroxa,malagiti (f12,F15 etc) i wiekszosci markowych skuterów na piecach minarelli.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
powiedz mi jedno,
ciekniej po jeżdzie bo jesli tak to znajac zycie nametka na full i ogien i wtedy nie nadarza wyrabiac paliwa i dla tego cieknie,
albo poprostu od wibracji śruby sie popusciły i dolna czesci gaznika w której jest paliwo odkreciła sie i przecieka,
ja polecam wyjac gaznik i zoaczyc czy nie jest popuszczony,
PS moze opisz gdzie dokładnie ci to cieknie bo miejsc moze byc wiele,
o do regulacji to kazdy gaznik sie da wyregulowac (no moze z wyjątkiem kilku chińskich)
ciekniej po jeżdzie bo jesli tak to znajac zycie nametka na full i ogien i wtedy nie nadarza wyrabiac paliwa i dla tego cieknie,
albo poprostu od wibracji śruby sie popusciły i dolna czesci gaznika w której jest paliwo odkreciła sie i przecieka,
ja polecam wyjac gaznik i zoaczyc czy nie jest popuszczony,
PS moze opisz gdzie dokładnie ci to cieknie bo miejsc moze byc wiele,
o do regulacji to kazdy gaznik sie da wyregulowac (no moze z wyjątkiem kilku chińskich)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
no własnie,
co do regulacji to zawiez do jakiegos innego mechanika albo do jakiegos wprawionego skuterzysty to ci wyreguluje na tip top
co do regulacji to zawiez do jakiegos innego mechanika albo do jakiegos wprawionego skuterzysty to ci wyreguluje na tip top
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
wagÄ… ?
nie bede sie zagłębiał w szczegóły zasady działania wariatora i jaką role spełniaja rolki ale powiem wprost. jak masz seryjne rolki masz pewne przyspieszenie i jakis tam V max. jak wsadzisz rolki ciezsze spadnie przyspieszenie i moze sie poprawić v max. i odwrotnie rolki lżejsze sprawia że skuter szybciej bedzie przyspieszał ale v max spadnie
nie bede sie zagłębiał w szczegóły zasady działania wariatora i jaką role spełniaja rolki ale powiem wprost. jak masz seryjne rolki masz pewne przyspieszenie i jakis tam V max. jak wsadzisz rolki ciezsze spadnie przyspieszenie i moze sie poprawić v max. i odwrotnie rolki lżejsze sprawia że skuter szybciej bedzie przyspieszał ale v max spadnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości