szarpie nie jedzie
• Strona 1 z 1
szarpie nie jedzie
Witam mam simka 70cc i cztery kanały płuczące oraz wał z wypełniaczami i łożyska skf wczoraj założyłem nowy zaworek iglicowy w gaźniku 16N3-4 wyczyściłem gaźnik
ustawiłem zapłon na 1,8 a patynki 0,4 i nie wkręca sie na obroty i niema mocy ,silnik sie przegrzewa i jak dam ful gazu to słychać dziwny dźwięk jak jedzie to szarpie i jak bu chciał przyśpieszać a niemożne wcześniej sie zalewał i zmniejszyłem stan paliwa
teraz dałem iglice wysoko ale i tak świeca jest bardzo sucha nie wiem co mam zrobić ps. nowy zaworek jest wyższy o 2mm proszę o pomoc jak ustawi wić pływak i czy zapłon jest dobrze ustawiony ustawiałem na mierniku z odpiętym kablem masy . Z góry dziękuje
ustawiłem zapłon na 1,8 a patynki 0,4 i nie wkręca sie na obroty i niema mocy ,silnik sie przegrzewa i jak dam ful gazu to słychać dziwny dźwięk jak jedzie to szarpie i jak bu chciał przyśpieszać a niemożne wcześniej sie zalewał i zmniejszyłem stan paliwa
teraz dałem iglice wysoko ale i tak świeca jest bardzo sucha nie wiem co mam zrobić ps. nowy zaworek jest wyższy o 2mm proszę o pomoc jak ustawi wić pływak i czy zapłon jest dobrze ustawiony ustawiałem na mierniku z odpiętym kablem masy . Z góry dziękuje
- pwwkla
- Świeżak
Miałem podobnie i była to straszna głupota zmniejsz troszke przerwe między elektroda i świecą puknij delikatnie 

- michal991666
- Świeżak
Wątpię żeby Ci tu ktoś potrafił pomóc lepiej zapytaj na forum o simsonach jest takie tylko o simsonach znajdziesz przez google .
Właściciele simsonów mają większą wiedzę niż innych motorków małej pojemności , wiele ludzi starszych ma simsony .
Tu Ci napiszą tylko wyczyść gaźnik zmień świece itp a po twoim poście już widać że nie jesteś laikiem...
Taka prawda .
Właściciele simsonów mają większą wiedzę niż innych motorków małej pojemności , wiele ludzi starszych ma simsony .
Tu Ci napiszą tylko wyczyść gaźnik zmień świece itp a po twoim poście już widać że nie jesteś laikiem...
Taka prawda .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
jak ci sie przegrzewa to za duzo powietrza ma
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
- Marcin_dudek3
- Świeżak
a dla czego odrazu wykluczasz klin na wale???? platyny moga byc dobrze ustawione lecz ten nie bedzie mial sily jechac i bedzie strzelal gdyz w innym miejscu bedzie dawal iskre...
- Marcin_dudek3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości