derbi GPR 50r stan pływakowy
• Strona 1 z 1
derbi GPR 50r stan pływakowy
Witam. Jestem posiadaczem motoroweru derbi GPR 50r z roku 2000. Wszystko jest w porządku, jeździ dobrze, ale tylko wtedy kiedy jadę sam... Kiedy wiozę pasażera, wtedy po spaleniu paliwa będącego już w gaźniku, motorower zachowuje się tak jakby nie dostawał paliwa i obroty spadają, nie ma pracy silnika. Znajomy mi doradził że możliwe, że iglica za szybko odcina dopływ paliwa. Problem polega na tym, że mam już gaźnik na stole rozkręcony, ale za nic nie moge dojść do tego jak zrobić, żeby iglica później zamykała dopływ paliwa. Z góry dziękuje za wszelką pomoc 

- enemy09
- Świeżak
a ja bym bardziej obstawiał ze jakis wezyk sie zagina albo masz jakas blokade i dla tego we 2 osoby slabo smiga
a powiedz normalnie to kreci sie do ilu obrotów i czy jak jedziesz z kims i powoli odkrecasz manetke to dalej to samo
a powiedz normalnie to kreci sie do ilu obrotów i czy jak jedziesz z kims i powoli odkrecasz manetke to dalej to samo
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Motorek mam w posiadaniu juz powoli 2 lata i zawsze wszystko bylo w porządku. Pewnego razu postanowiłem jeździć powoli czyli 50-60 km/h bo strasznie dużo palił no i jechałem sobie pewnego dnia z pasażerem i jechałem na wysokich obrotach. Przy 11 000 zmieniałem bieg i stało sie to co opisałem powyżej. Oddałem motorek do mechanika bo musiałem korbowód wymienić. Mechanik wszystko poczyścił posprawdzał wymienił. Gdy dostałem motorower z powrotem postanowiłem jeździć jak z początku na wysokich obrotach, bo to w końcu wysokoobrotówka. Jade sam, jest idealnie, biore pasażera, problem pozostaje ten sam. Sprawdzałem wszystkie wężyki z dopływem paliwa i nic sie nigdzie nie zgniata ani nic. Jadąc samemu motorek rozkręca się do 12-13 tysięcy obrotów. Maxymalnie pojedzie 105 km/h ze mną, z pasażerem 95 km/h dopóki mu braknie paliwa.
Jeśli ktoś ma inny pomysł co może być powodem prosze pisać
Jeśli ktoś ma inny pomysł co może być powodem prosze pisać

- enemy09
- Świeżak
enemy09 napisał(a):Witam. Jestem posiadaczem motoroweru derbi GPR 50r z roku 2000
Maxymalnie pojedzie 105 km/h ze mną, z pasażerem 95 km/h dopóki mu braknie paliwa
To siÄ™ nazywa motorower na karte motorowerowÄ…

-
grunder - Mieszkaniec forum
Sprawdzałeś filtr paliwa?
Wygląda na to że jak jedziesz sam to w gaźniku jest tyle paliwa że wystarcza, abyś mógł jechać jak chcesz, natomiast jak jedziesz z kimś to otrzymuje za mało paliwa i w końcu gaśnie, wspomniałeś o iglicy, i jak zrobiłeś coś z nią? Może jak usiądą dwie osoby to amortyzatory się opuszczają się i wtedy jakiś wężyk się ściska, albo zgina?
U mnie było to samo, ale wymieniłem filtr paliwa i do tej pory mam spokój, oczywiście filtr kupiłem ten siateczkowy, nie papierowy, bo one są jakieś nie udane (nie przepuszczają swobodnie paliwa).
Wygląda na to że jak jedziesz sam to w gaźniku jest tyle paliwa że wystarcza, abyś mógł jechać jak chcesz, natomiast jak jedziesz z kimś to otrzymuje za mało paliwa i w końcu gaśnie, wspomniałeś o iglicy, i jak zrobiłeś coś z nią? Może jak usiądą dwie osoby to amortyzatory się opuszczają się i wtedy jakiś wężyk się ściska, albo zgina?
U mnie było to samo, ale wymieniłem filtr paliwa i do tej pory mam spokój, oczywiście filtr kupiłem ten siateczkowy, nie papierowy, bo one są jakieś nie udane (nie przepuszczają swobodnie paliwa).
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
komarcc napisał(a):Sprawdzałeś filtr paliwa?
Sprawdze filtr paliwa, może akurat.
Jeśli chodzi o iglicę, tak sprawdzałem, ale niestety nie da sie nic z tym zrobić. Nie ma tam żadnej możliwości opóźnienia zamykania dopływu paliwa.
Żadne wężyki się nie uginają, nie ściskają, nic z tych rzeczy.
- enemy09
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości