Ssanie w skuterze nie działa...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ssanie w skuterze nie działa...
Mam skuter zipp vapor z 2008 roku. Ma przejechane 2500km. Od pewnego czasu niechciał odpalać na zimnym... Jak był ciepły to chodził równo i niegas. Kupiłem nowe ssanie i dalej jest to samo... Skuter na zimnym nieodpala z rozrusznika tylko z kopa... Niewiem jaka jest przyczyna...
Pozdrawiam ziolek0321
Pozdrawiam ziolek0321
- ziolek0321
- Świeżak
Znaczy ssanie działa bo ta iglica sie chowa i wychodzi... gdy jest ciepły silnik sie nagrzewa. Świecy niesprawdzałem... Ale on wogle niemoze wejsc na wyższe obroty, a jak daje mu troszeczke gazu i trzymam manetke w jednej pozycji to on wchodzi na wyższe obroty tak jakby ssanie działało. W gaźnoku jest dysza główna i ta druga obok czy to dysza ssania??
- ziolek0321
- Świeżak
nie ma dyszy od ssania. wyczysc gaznik. grunder a jaki tam elektrozawór masz? jezeli iglica sie wysuwa i chowa to znaczy ze ssanie masz sprawne. i rozumiem ze silnik po nagrzaniu pracuje dobrze ? obstawiam ze masz złą ciepłote swiecy dobraną. kup cieplejszą. no i kolejna sprawa. masz zippa wiec wystarczy ze zdejmiesz siedzenie i moze zadziałac
(zart
ale w zippach moze byc wszystko i nic. wystarczy czasem zdjąc jakaś obudowe i złozyc z powrotem zeby nareperowac moto)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja bym powiedział ze masz cos z aku
bo jak masz elektryczne ssanie to na zimnym musi miec prad do rozrusznika,
a jak masz lekko padniete aku to juz nie ma pradu do ssania tylko caly prad do cewki idzie zeby wytworzyc iskre
bo jak masz elektryczne ssanie to na zimnym musi miec prad do rozrusznika,
a jak masz lekko padniete aku to juz nie ma pradu do ssania tylko caly prad do cewki idzie zeby wytworzyc iskre
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Profesjonalna nazwa : http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... 3%B3r+zipp. Dla Ciebie może byc drucik który wychodzi i sie chowa
-
grunder - Mieszkaniec forum
Akumulator mam dobry bo sprawdzałem trzyma 12v a przy uruchamianiu ma 14v. Tak jak jest rozgrany to chodzi równiutko. Świece wymieniałem rok temu na taką samą. Moje ssanie wygląda tak
http://allegro.pl/elektrozawor-ssanie-c ... 94833.html
To ta druga dysza od czego jest?? ona też ma być zanurzona w benzynie jak ta główna??
http://allegro.pl/elektrozawor-ssanie-c ... 94833.html
To ta druga dysza od czego jest?? ona też ma być zanurzona w benzynie jak ta główna??
- ziolek0321
- Świeżak
- ziolek0321
- Świeżak
- ziolek0321
- Świeżak
Gdy odłączyłem ten wężyk skuter dłużej się rozgrzewał ale palił normalnie... A ten wężyk szedł do filtra z ciepłym powietrzem a potem do gaźnika... gdy jest silnik zimnty to jest to dobra rzecz ale gdy sie rozgrzeje to go przydusza...
- ziolek0321
- Świeżak
Tak tylko jest problem poniewarz ja zaspawałem dziure... a zawirowywacz mam tylko tego dzyndzelka nie mam xd
- ziolek0321
- Świeżak
Ale powinno być tak że przecierz niewszystkie skutery maja ten zawirowywacz, a pozatym jak bym mial zmieniony wydech na jakiś leprzy to co niemiałbym ssania??
- ziolek0321
- Świeżak
słuchaj to jest tylko po to, że wraca ciepłe powietrze (gdzieś koło silnika czy coś)
i to się szybciej nagrzewa i nie wiem czy zauważyłeś, ale na akumulator odpala normalnie i nie mów, że nie bo mam to samo
i to się szybciej nagrzewa i nie wiem czy zauważyłeś, ale na akumulator odpala normalnie i nie mów, że nie bo mam to samo
- KmL1234
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 61 gości