Problem z miesznkÄ… (paliwo + powietrze) / dodatkowe pytanie
• Strona 1 z 1
Problem z miesznkÄ… (paliwo + powietrze) / dodatkowe pytanie
Witam
Mam następujący problem zmieniłem dyszę w moim Matrixie z 50-tki na 57,5
Skuter ''muli'' na starcie pewnie ma za mało powietrza, jak wyciągnę zwężoną "fajkę" wlotu powietrza to znowu wyrwa na starcie i ""muli" po paru metrach czyli tu znowu za dużo powietrza, regulacja gaźnika nic nie daje..
Pewnie powiecie,że najlepszym wyjściem będzie większa dysza myślałem coś w okolicach 62, tylko boję się o spalanie, dużo może wzrosnąć ?
Najwyżej zostanę przy mojej dyszy i rozwierce "fajkę''..
P.S. Jak już założyłem temat, to zapytam z tego co się orientuje to moduł w matrixie nie jest blokowany, ale znajomy wsadził zwykły odblokowany moduł z 4 suwa (mapy się zgrały) i ponoć silnik się dużo lepiej kręci, możliwe czy bajka ?
Pozdrawiam
Mam następujący problem zmieniłem dyszę w moim Matrixie z 50-tki na 57,5
Skuter ''muli'' na starcie pewnie ma za mało powietrza, jak wyciągnę zwężoną "fajkę" wlotu powietrza to znowu wyrwa na starcie i ""muli" po paru metrach czyli tu znowu za dużo powietrza, regulacja gaźnika nic nie daje..
Pewnie powiecie,że najlepszym wyjściem będzie większa dysza myślałem coś w okolicach 62, tylko boję się o spalanie, dużo może wzrosnąć ?
Najwyżej zostanę przy mojej dyszy i rozwierce "fajkę''..
P.S. Jak już założyłem temat, to zapytam z tego co się orientuje to moduł w matrixie nie jest blokowany, ale znajomy wsadził zwykły odblokowany moduł z 4 suwa (mapy się zgrały) i ponoć silnik się dużo lepiej kręci, możliwe czy bajka ?
Pozdrawiam
- Matrix_PSB
- Świeżak
- swirus2007
- Stały bywalec
- Matrix_PSB
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości