muł 30 km/h - 50 km/h
• Strona 1 z 1
muł 30 km/h - 50 km/h
moja vivka ma muła od 30 km/h do 50 km/h. wszystkie części są seryjne. rolki chyba też nie jestem pewien bo nic na nich nie pisze a skuter kupiłem używany. ale myślę że są seryjne. od 0 do 30 km/h ma ładnego kopa i od 50 do maxa też ma kopa tylko tak jak wcześniej wspomniałem muł jest między 30 a 50 km/h. nie wiem co zrobić żeby nie było tego mułu. na prostej drodze jest to mało odczuwalne ale pod górę przy tych prędkościach jest słaby. proszę o pomoc.
ps. rolki są minimalnie starte ale to naprawdę minimalnie. wątpię żeby to miało aż taki wpływ na te muł. ale może się mylę.
ps. rolki są minimalnie starte ale to naprawdę minimalnie. wątpię żeby to miało aż taki wpływ na te muł. ale może się mylę.

- kamyl
- Świeżak
Zacznij od regulacj i czyszczeniai gaznika. Czyszczenia filtra powietrza. Wymień swiece
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
gaźnik czyszczony filtr także. świeca była wymieniana niedawno więc wątpię żeby to było to. też podejrzewam regulację napędu. tylko że to są wszystkie części seryjne. rolki seryjne to 8,4 i takie mam. czy np 7.7 polepszyłyby coś??
- kamyl
- Świeżak
Lżejsze rolki dają lepsze przyspieszenie ale to raczej na samym starcie nie od 30-50km/h
ja spróbowałbym regulacji zaworów może poprostu w tym zakresie obrotowym gdy jest pomiędzy prędkością 30-50 gubi trochę kompresję.
Zimny silnik 0.05 ciepły 0.08 mm ustawiasz szczelinomierzem i kluczem-jak się mylę proszę mnie poprawić
ja spróbowałbym regulacji zaworów może poprostu w tym zakresie obrotowym gdy jest pomiędzy prędkością 30-50 gubi trochę kompresję.
Zimny silnik 0.05 ciepły 0.08 mm ustawiasz szczelinomierzem i kluczem-jak się mylę proszę mnie poprawić
- mat1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości